ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου της Ελληνικής Λύσης και βουλευτή Λάρισας προς τον υπουργό Εσωτερικών αναδεικνύει το πρόβλημα και την ανησυχία των κατοίκων της Αλαγονίας Μεσσηνίας για την κατάσταση των δρόμων.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Τα προβλήματα στην Αλαγονία της Καλαμάτας παραμένουν σοβαρά, καθώς, τα έργα αποκατάστασης που ξεκίνησαν στην περιοχή, μετά τις καταστροφές και τις κατολισθήσεις του 2019, σταμάτησαν, στην πράξη, το καλοκαίρι του 2019, δηλαδή, ένα χρόνο πριν, ενώ κάποιες παρεμβάσεις ήταν προβληματικές. Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται και ανησυχούν για τα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα, που ήδη έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται, όπως μας αναφέρουν, καθώς, σε ενδεχόμενο μιας πολύ έντονης βροχόπτωσης, απειλούνται οι κατοικίες και τα κτήματά τους. Έχοντας ήδη υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές στον τόπο τους, οι κάτοικοι ζητούν να μάθουν, τι απέγιναν τα χρήματα που έλαβε η εργολαβία και δεν ολοκλήρωσε το σχετικό Δημόσιο Έργο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των ως άνω έργων αποκατάστασης των δημόσιων οδικών υποδομών στην Αλαγονία της Καλάματας, ώστε να ανακουφιστούν οι κάτοικοι της εν λόγω περιοχής, δεδομένου του δεν έχει αποκατασταθεί η προσβασιμότητα στον τοπικό οδικό άξονα «Αλαγονία - Μαχαλάς - Πάνω Μεριά»;

2. Προτίθεσθε να προβείτε στην άμεση αποκατάσταση και διευθέτηση της απορροής των όμβριων υδάτων και των πηγών στην άνω περιοχή, ώστε να αποφευχθούν ενδεχόμενες νέες κατολισθήσεις;»

Φωτογραφία αρχείου

Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε τα σημερινά κρούσματα στην Πελοπόννησο

Πτώση άνδρα από τον 5ο όροφο στο νοσοκομείο του Ρίου

Η μάχη των καναλιών με φόντο σήριαλ που θα γυριστεί στη Μάνη!

Μονοκατοικία κάηκε ολοσχερώς στα Καλάβρυτα (photos)

To είδαμε κι αυτό: «Με 120 ευρώ θα σου βρω εμβόλιο»