Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης Θεοδωρικάκου - Τι ενόχλησε τον πρωθυπουργό - Η ανάρτηση του Θεοδωρικάκου - Η υποψηφιότητά του σε ψηφοδέλτιο

Ο πρώην Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος δεν δέχθηκε την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη υπέρ υφυπουργού και αναγκάστηκε σε παραίτηση. Είναι μόνον αυτό;

‘ΕΛΛΑΔΑ. Η απροθυμία του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, να υλοποιήσει μία ειλημμένη απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, φαίνεται πως είναι ο λόγος που οδήγησε και στην απομάκρυνση του πρώτου από το κυβερνητικό σχήμα.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών, φαίνεται ότι (για πολλοστή φορά) προκάλεσε την ενόχληση του πρωθυπουργού, αρνούμενος στην ουσία να συμμορφωθεί με επιλογή του.

Ειδικότερα το τελευταίο περιστατικό δεν ήταν παρά το «κερασάκι στην τούρτα», σε μία λίγο πολύ διαταραγμένη σχέση.

Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, όταν αποφασίστηκε να πάρει αρμοδιότητες ο Θεόδωρος Λιβάνιος, ο κ. Θεοδωρικάκος δεν φάνηκε πρόθυμος να προχωρήσει στην υλοποίηση της πρωθυπουργικής απόφασης.

Αντιθέτως, φέρεται να διαμαρτυρήθηκε στον πρωθυπουργό, θεωρώντας ότι δεν έπρεπε να του αφαιρεθούν αρμοδιότητες.

Αυτό ακριβώς ήταν που προκάλεσε ενόχληση στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος με τη σειρά του, φέρεται να ζήτησε από τον κ. Θεοδωρικάκο, εάν και εφόσον διαφωνεί, να δηλώσει την παραίτησή του, όπερ και εγένετο...

Σε ανάρτησή του πάντως στα social media, λίγο μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, ο κ. Θεοδωρικάκος, δήλωσε υπερήφανος για το έργο του και εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στη διάδοχη ηγεσία.

Ανέφερε μάλιστα τις 15 μεγάλες μεταρρυθμίσεις, με κορωνίδα την ψήφο των Ελλήνων της διασποράς και τις θετικές αλλαγές που συντελέστηκαν για τους πολίτες «ενισχύοντας την εμπιστοσύνη ανάμεσα στον πολίτη και στο Κράτος».

Η ανάρτησή του:

«Νιώθω υπερήφανος για το δημιουργικό, μεταρρυθμιστικό έργο στο υπουργείο Εσωτερικών.

15 μεγάλες μεταρρυθμίσεις και θετικές αλλαγές για τους πολίτες, έγιναν πράξη μέσα σε 18 μήνες, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη ανάμεσα στον πολίτη και στο Κράτος.

Κορωνίδα όλων, η κατοχύρωση στην πράξη του δικαιώματος των Ελλήνων να ψηφίζουν από τη χώρα στην οποία βρίσκονται με 288 ψήφους από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Οι Έλληνες ενωμένοι στον κόσμο!

Νιώθω βαθιά ικανοποίηση για τη συμβολή μου στην ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κοινωνικής πολιτικής της. Για τον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου και την αξιοκρατία, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Εκφράζω τις θερμές ευχές μου, στους συναδέλφους που αναλαμβάνουν το υπουργείο Εσωτερικών. Θα έχουν την αμέριστη στήριξή μου, στην υλοποίηση των υπολοίπων μεταρρυθμίσεων που έχουμε δρομολογήσει.

Και ασφαλώς ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπέροχο, απλό κόσμο, της Νέας Δημοκρατίας για τις μάχες που δώσαμε ως τώρα, ιδίως στα δύσκολα χρόνια της αντιπολίτευσης.

Ως πολίτης και ως βουλευτής αυτής της μεγάλης λαϊκής μεταρρυθμιστικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, θα συνεχίσω να μάχομαι για τις ιδέες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και του υπεύθυνου πατριωτισμού!

Πάμε μπροστά!».

H συμβολή και συμμετοχή του Τάκη Θεοδωρικάκου στην ανάδειξη και επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν καταλυτική από την πρώτη στιγμή που ο σημερινός Πρωθυπουργός έβαλε στόχο την αναρρίχησή του. Μάλιστα όπως λένε γνώστες της συνεργασίας των δύο ανδρών ο Θεοδωρικάκος ήταν ο εξ απορρήτων του Κυριάκου και ο σύμβουλος του σε θέματα που αφορούσαν ακόμα και την οικογένεια Μητσοτάκη αλλά και την στρατηγική στις δημοσκοπήσεις τα δύσκολα χρόνια.

Το ενδεχόμενο καθόδου του Θεοδωρικάκου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ είναι μάλλον δύσκολο και ακόμα δυσκολότερη η κάθοδός του ως υποψήφιος βουλευτής στον Νομό καταγωγής του τη Λακωνία.

Πάντως κάπιιοι που δεν λησμονούν την ιδεολογική στόφα του Τάκη Θεοδωρικάκου εξηγούν την απομάκρυνσή του λόγω δυσαρέσκειας για την αναβάθμιση των ακροδεξιών στη Νέα Δημοκρατία.