Αναφορά του Νεοκλή Κρητικού στον υπουργό Μεταφορών σχετικά με την ελλιπή αναγραφή της Σπάρτης στις πληροφοριακές πινακίδες αυτοκινητοδρόμων, κατόπιν και επιστολής της ΟΕΒΕΛ

Γράφει ο Δημήτρης Πανάγος

ΣΠΑΡΤΗ. Την άμεση παρέμβαση του βουλευτή Λακωνίας κ. Νεοκλή Κρητικού προκάλεσε η επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λακωνίας (ΟΕΒΕΛ), σχετικά με την ελλιπή αναγραφή της Σπάρτης και άλλων σημαντικών προορισμών της Λακωνίας, στις πληροφοριακές πινακίδες των αυτοκινητοδρόμων «Ολυμπία Οδός» και «Μορέας».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κρητικός κατέθεσε Αναφορά προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, μέσω της οποίας τον παρακαλεί να προχωρήσει «άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να διορθωθεί η εμφανής αυτή αδικία εις βάρος της Λακωνίας».

Όπως αναφέρθηκε, προηγήθηκε επιστολή της ΟΕΒΕΛ όπου και αντικατοπτρίζεται η υφιστάμενη κατάσταση στους οδικούς άξονες της Πελοποννήσου. Η ΟΕΒΕΛ υπογραμμίζει την ελλιπή αναγραφή της Σπάρτης ως προορισμού, στις πινακίδες χιλιομετρικής σήμανσης, «γεγονός που προξενεί εντύπωση, καθώς η Σπάρτη, και η Λακωνία εν γένει, αποτελεί ένα ιστορικό τόπο, φορτισμένο με χιλιάδων χρόνων Ιστορία, όπως επίσης και έναν ξεχωριστό τουριστικό προορισμό για δεκάδες χιλιάδες Έλληνες και ξένους τουρίστες».

Η ΟΕΒΕΛ παρουσιάζει συγκεκριμένες προτάσεις για τη «διόρθωση αυτής της αδικίας», όπως «την αναγραφή του ονόματος της Σπάρτης σε συγκεκριμένα σημεία των αυτοκινητοδρόμων αλλά και την αναγραφή κι άλλων σημαντικών προορισμών της Λακωνίας, όπως το Γύθειο, ο Μυστράς και η Μονεμβάσια, στις εξόδους του αυτοκινητοδρόμου “Μορέας” προς τη Λακωνία».

Πελοπόννησος: Aγορές και ενοίκια ακινήτων! Ποιοι νομοί αντέχουν και ποιοι καταρρέουν!

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Λεωνίδας Γρηγοράκος

Πυρκαγιά καταστρέφει διόροφο σπίτι στο Βραχάτι Κορινθίας (video)

Αυτή είναι η ιστορική και τραγουδισμένη αυλή του Παπαλάμπρου! (video)

Αυξάνονται τα κρούσματα στην Πελοπόννησο!

Ηλεία: Βρέθηκε νεκρός άντρας σε συσκευαστήριο