Ο βουλευτής Λακωνίας, χαιρέτησε ως «ιστορική», την επέκταση των δυτικών χωρικών υδάτων της Ελλάδας, στα 12 ναυτικά μίλια

ΕΛΛΑΔΑ. Ως «ιστορική», χαρακτήρισε, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, την επέκταση των δυτικών χωρικών υδάτων της Ελλάδας, στα 12 ναυτικά μίλια, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή.

Ο κ. Δαβάκης στάθηκε στο γεγονός ότι, «...το νομοσχέδιο είναι ένα πρώτο αποτέλεσμα της συνεκτικής και ολιστικής εξωτερικής πολιτικής που χάραξε και εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», αλλά και ότι, «...αποτελεί κατάληξη μίας συντεταγμένης προσπάθειας που ξεκίνησε με την υπογραφή της σύμβασης οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών με την Ιταλία το περασμένο καλοκαίρι».

Ο Λάκωνας βουλευτής, ανέλυσε τις βασικές πτυχές της κυβερνητικής στρατηγικής, υπογραμμίζοντας και αναδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο αυτή ανταποκρίνεται πλήρως στις απειλές και στις ευκαιρίες που αναδύονται από την τουρκική επιθετική και αναθεωρητική συμπεριφορά στο διμερές, περιφερειακό, αλλά και διεθνές επίπεδο.

Κλείνοντας την ομιλία του, υπογράμμισε:

«Η θετική μου ψήφος στο νομοσχέδιο για την τμηματική επέκταση των χωρικών μας υδάτων αποτελεί και ψήφο στήριξης αυτής της ευρύτερης κυβερνητικής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, η οποία πιστεύω ότι, απελευθερωμένη από ορισμένους αυτοπεριορισμούς του παρελθόντος, κινείται στη σωστή κατεύθυνση με σκοπό τη διαφύλαξη της ειρήνης, την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων της Πατρίδας μας», ανέφερε ο Λάκωνας βουλευτής στο κλείσιμο της ομιλίας του».