Στη Βουλή πρόκειται να φέρει το θέμα της εγκατάλειψης και της μη αξιοποίησης πόρων στα χωριά του Ταϋγέτου στη Μεσσηνία, ο βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης. Από το 2019 οι πολίτες δεν έχουν δει ουσιαστικές παρεμβάσεις για την προστασία των σπιτιών, των δρόμων και των χωριών τους από τις κατολισθήσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Επίσκεψη στα χωριά του Ταϋγέτου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης, συνοδευόμενος από την π. Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη.

Ο Αλέξης Χαρίτσης ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και μετέπειτα ως Υπουργός Εσωτερικών, κατά την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είχε εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις 3.000.000 € προς τον Δήμο Καλαμάτας για το οδικό δίκτυο πρόσβασης στα χωριά της Αλαγονίας, 3.000.000 € για την εθνική οδό στον Ταΰγετο και 400.000 € για έργα αποκατάστασης μετά τις καταστροφές από τις κατολισθήσεις του 2019.

Όπως αναφέρεται σε ενημέρωση απο τον βουλευτή «διαπιστώθηκε ότι τα τελευταία 2 χρόνια δεν έχουν αξιοποιηθεί επαρκώς τα ποσά αυτά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποια ουσιαστική βελτίωση σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στα χωριά του Ταϋγέτου», γεγονός για το οποίο ενημέρωσαν τον Αλέξη Χαρίτση οι κάτοικοι της περιοχής. Επεσήμαναν δε ότι το τελευταίο διάστημα δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια της υπεραστικής συγκοινωνίας με αποτέλεσμα τα χωριά της περιοχής να είναι αποκλεισμένα από την πρόσβασή τους στην Καλαμάτα. Παράλληλα, ενημέρωσαν τον κ. Χαρίτση για μια σειρά από θέματα που βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό σε εκκρεμότητα, όπως το ζήτημα των δημοτικών τελών, η έλλειψη οποιασδήποτε αποζημίωσης για τις οικίες που κρίθηκαν επικίνδυνες μετά τις κατολισθήσεις του 2019, αλλά και το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης γιατρού στα χωριά.

Ο Αλέξης Χαρίτσης ενημέρωσε τους κατοίκους πως για όλα τα ζητήματα που τέθηκαν θα συζητήσει με τον Δήμο και την Περιφέρεια, ενώ θα πραγματοποιηθούν και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στην Βουλή το επόμενο διάστημα, με ερωτήματα προς τους αρμόδιους Υπουργούς.

Στις ενημέρωσεις που πραγματοποιήθηκαν παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Αλαγονίας, Γιώργος Καζάκος, ο Πρόεδρος του Λαδά, Μιχάλης Αντωνόπουλος και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλαγονίας, Αντώνης Καζάκος.