Κατά τον Λάκωνα βουλευτή, η προστασία του Δημόσιου Πανεπιστημίου από τις παραβατικές ομάδες, σημαίνει προστασία του δικαιώματος της λαϊκής οικογένειας για τη μόρφωση των παιδιών της

ΣΠΑΡΤΗ. Την ανάγκη εξορθολογισμού και εξασφάλισης συνθηκών ασφαλείας για την ομαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων υπογράμμισε ο Θανάσης Δαβάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «…Η προστασία του Δημόσιου Πανεπιστημίου από τις παραβατικές ομάδες, σημαίνει προστασία του δικαιώματος της λαϊκής οικογένειας για τη μόρφωση των παιδιών της..!».

Ο Λάκωνας βουλευτής αναφέρθηκε στη δράση των παραβατικών ομάδων εντός των Πανεπιστημίων, τονίζοντας ότι διασύρουν κάθε έννοια της δημοκρατίας και της ακαδημαϊκής ελευθερίας. «Η ακαδημαϊκή ελευθερία δεν κινδυνεύει από την Αστυνομία. Εχθρός της ακαδημαϊκής ελευθερίας δεν είναι η Αστυνομία ούτε το κράτος. Το κράτος είναι χρηματοδότης των πανεπιστημίων», ανέφερε.

Καταλήγοντας, δήλωσε ότι στηρίζει πλήρως τις αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να εναρμονιστούν με τη βούληση των πολιτών, οι οποίοι κατά συντριπτική πλειοψηφία το στηρίζουν.

Δείτε την ομιλία του Λάκωνα βουλευτή: