Το εθνικό σχέδιο οδικής ασφάλειας, η ένταξη της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία ως υποχρεωτικό μάθημα και η έρευνα για την ανάπτυξη υδατοδρομίων στη Λακωνία, το “μενού” της συνάντησης

ΣΠΑΡΤΗ. Όλα τα θέματα των Μεταφορών, τέθηκαν επί τάπητος, στη συνάντηση που πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός, με τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Αρχικά, ο κ.Κρητικός μετέφερε την αγωνία των ΚΤΕΛ Λακωνίας για την εξέλιξη των αποζημιώσεων που δικαιούνται και ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την ανάγκη ταχύτερης διεκπεραίωσης του θέματος. Ο κ.Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις επόμενες ημέρες θα εγκρίνει την αποζημίωση, η οποία θα ανέλθει στα 3600 ευρώ ανά όχημα, κάτι που σημαίνει ότι για τα ΚΤΕΛ Λακωνίας αντιστοιχούν 352.000€.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής, «…Η εξέλιξη δείχνει τη διαρκή μέριμνα, αλλά και τη συνέπεια στην υπόσχεσή μας να απαλύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις επιπτώσεις της πανδημίας, η οποία έχει μειώσει κατά πολύ την κινητικότητα των Ελλήνων πολιτών».

Επιπλέον, τέθηκαν οι βάσεις στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο, σχετικά με το εθνικό σχέδιο οδικής ασφάλειας, και ειδικότερα στο ζήτημα της κυκλοφοριακής αγωγής, το οποίο ο κ.Κρητικός θεωρεί μείζονος σημασίας να ενταχθεί οργανικά στο σχολικό πρόγραμμα σπουδών. Ο Υφυπουργός σημείωσε ότι σε συνεννόηση με την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως ήδη διδάσκεται πιλοτικά σε 218 σχολικές μονάδες, ενώ σύμφωνα με το πλάνο της Κυβέρνησης η «Κυκλοφοριακή Αγωγή» θα ενταχθεί στο σχολικό πρόγραμμα ως υποχρεωτικό μάθημα από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Γυμνάσιο σε 12000 σχολικές μονάδες.

Σημειώνεται πως ήδη τρέχει η διαδικασία ανάπτυξης υδατοδρομίων στη Λακωνία, η οποία και εμπλέκει τα Λιμενικά Ταμεία και τους Δήμους κάθε περιοχής και θα αποτελέσει αντικείμενο στενής συνεργασίας των δύο ανδρών.

Ο κ.Κρητικός δεσμεύτηκε να ερευνήσει σε πιο στάδιο ωρίμανσης βρίσκεται το θέμα στην Π.Ε. Λακωνίας, μία ιδιαίτερα τουριστική περιοχή, στην οποία η ανάπτυξη υδατοδρομίων, σύμφωνα με τον βουλευτή, θα ευνοήσει ακόμη περισότερο την τουριστική προοπτική.