«Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι οι κρισιμότερες των τελευταίων χρόνων». Αυτό τόνισε ο Μάκης Βορίδης από την Σπάρτη που βρέθηκε περιοδεύοντας.

Ανάμεσα στα μηνύματα που προσπάθησε να στείλει μέσα από τη συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ ήταν ότι η Ελλάδα και η Λακωνία στις εκλογές αυτές πρέπει να δώσουν δύναμη στη Ν.Δ. έτσι ώστε η χώρα να μην παραμείνει στην ακυβερνησία.

Αναφέρθηκε σε πολιτικές λαϊκισμού που βρήκαν πρόσφορο έδαφος σε μια εποχή κρίσης και ζήτησε από τους ψηφοφόρους της Λακωνίας να αναδείξουν τις αρχές και τις αξίες στις οποίες πιστέυουν.

Η επίσκεψη του Μάκη Βορίδη στη Λακωνία περιελάμβανε επίσκεψη στον Μητροπολίτη κ Ευστάθιο, στον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Ιωαννίδη, επαφές με φορείς όπως το Εργατικό Κέντρο και οι Αυτοκινητιστές κ.α. Τον κ Βορίδη συνόδευε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ Χρ. Ηλιόπουλος.

Η σύντομη περιοδεία Βορίδη εντάσσεται στο πλαίσιο της προεκλογικής στρατηγικής στη Λακωνία, όπου βασικός στόχος είναι η ανάκτηση της 2ης έδρας. Οι υποψήφιοι του Κόμματος, ανεξάρτητα από την κατάταξή τους, δίνουν το παρόν. Έτσι στην ΝΟΔΕ υποδέχθηκαν τον Μάκη Βορίδη η Φεβρωνία Πατριανάκου, ο Γρηγόρης Αποστολάκος και η Νικολέτα Καρυτσιώτη.