ΣΠΑΡΤΗ. Ενόψει και της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός επισκέφτηκε χθες (5/4) την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης όπου ενημερώθηκε από τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας Πύραρχο Γιώργο Αλικάκο και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης Αντιπύραρχο Διαμαντή Τσολομίτη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν

  • Τα υπό σύσταση εποχικά πυροσβεστικά κλιμάκια Άρνας – Βαμβακούς – Ελαφονήσου και Ποταμού Κυθήρων, τα οποία δεν έχουν ακόμη ιδρυθεί λόγω ανεύρεσης και αποπεράτωσης κτιριακών εγκαταστάσεων
  • Η ανάγκη μετεγκατάστασης των Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Λακωνίας σε ανεξάρτητο κτίριο, καθώς το υφιστάμενο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης δεν αρκεί για την εύρυθμη λειτουργία της
  • Η ανάγκη εξασφάλισης εξοπλισμού και ενδυμασίας των πενταετών πυροσβεστών
  • Η κατάσταση των πυροσβεστικών οχημάτων της Υπηρεσίας

Μετά τη συνάντηση, ο Νεοκλής Κρητικός, δήλωσε:

«Είμαι βέβαιος ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λακωνίας θα ανταποκριθεί και φέτος σε απόλυτο βαθμό και παρά τις δυσκολίες είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει το κίνδυνο και να σταθεί δίπλα στους συμπολίτες μας, όποτε και όπου κι αν χρειαστεί.

Οι πυροσβέστες ασκούν λειτούργημα, καθώς θέτουν τη ζωή τους στην υπηρεσία της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας.

Τους αξίζουν η στήριξη της Πολιτείας κι η αναγνώριση της κοινωνίας!».