ΣΠΑΡΤΗ. Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός.

Ο «Λαβύρινθος του Λάγιου»

Αντικείμενο της συνάντησης τους ήταν ο «λαβύρινθος» του Λάγιου Λακωνίας.

Δηλαδή, «το μεγάλο ιδιοκτησιακό πρόβλημα, το οποίο αναδείχθηκε το 2004 με την έναρξη της κτηματογράφησης και έκτοτε αποτελεί σημείο αντιλεγόμενο για όλη την περιοχή».

Ο κ. Κρητικός παρέδωσε στον υπουργό το ενημερωτικό σημείωμα της Επιτροπής των κατοίκων του Λάγιου, όπου περιγράφεται συνοπτικά το ιστορικό του προβλήματος: Η αρχή της διαφωνίας, η αδυναμία επίλυσης του ζητήματος μέσω της δικαστικής οδού και η ανάγκη επίλυσής του μέσω της νομοθετικής διαδικασίας.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι «…σε όλη την Επικράτεια υπάρχουν 50 παρόμοιες περιπτώσεις, οι οποίες αποτελούν όντως μία δύσκολη εξίσωση επίλυσης».

Γνωμοδότηση Δωρή

Με δεδομένη, όμως, την επιθυμία του να γίνει προσπάθεια προώθησης λύσης του ζητήματος, ο κ. Σταϊκούρας ανέθεσε στην κατάλληλη διεύθυνση την ενημέρωση για το ζήτημα, ενώ θα μελετηθεί σε βάθος η γνωμοδότηση του Ομοτίμου Καθηγητή του Αστικού Δικαίου στο ΕΚΠΑ κ. Φ. Δωρή, νομικού συμβούλου της Κτηματολόγιο Α.Ε.

Εκεί αναλύεται διεξοδικά η δυνατότητα και ο τρόπος επίλυσης του ιδιοκτησιακού προβλήματος.

«Είναι δεδομένο ότι ο μίτος της νομοθετικής διευθέτησης θα οδηγήσει σε έξοδο από το λαβύρινθο στον οποίο έχουν εγκλωβιστεί οι κάτοικοι του Λάγιου», σχολίασε ο Νεοκλής Κρητικός.