ΣΠΑΡΤΗ. Με ερώτηση στη Βουλή, η Ελληνική Λύση φέρνει στο προσκήνιο την καταστροφή που υπέστη η παραγωγή ελιάς από την πρόσφατη χαλαζόπτωση που έπληξε κοινότητες του Δήμου Σπάρτης και την αναγκαιότητα άμεσης ενεργοποίησης του ΕΛΓΑ, για καταγραφή ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων ελαιοπαραγωγών.

Μάλιστα ο ερώτων βουλευτής, Αντώνης Μυλωνάκης, βουλευτής Ανατολικής Αττικής της Ελληνικής Λύσης, εντοπίζει το πρόβλημα κυρίως στην Τ.Κ. Κεφαλά.

Αξιοσημείωτη επίσης η αναφορά του βουλευτή πως «…σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε και κλιμάκιο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας, που περιόδευσε στα χωράφια των αγροτών της αναφερόμενης Δημοτικής Κοινότητας».

Η ερώτηση του Αντώνη Μυλωνάκη

«Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με πληροφορίες αγροτών της Λακωνίας και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπικές ιστοσελίδες Διαδικτύου, πρόσφατη χαλαζόπτωση έπληξε την Δημοτική Κοινότητα Κεφαλά, του Δήμου Σπάρτης.

Συνέπεια αυτής, ήταν η καταστροφή μέρους της επικείμενης παραγωγής ελιών (λαδολιάς και βρώσιμης, ποικιλίας Καλαμών).

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε και κλιμάκιο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας, που περιόδευσε στα χωράφια των αγροτών της αναφερόμενης Δημοτικής Κοινότητας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να παρέμβετε καταλλήλως, άμεσα, έτσι ώστε ο ΕΛΓΑ να προβεί το συντομότερο σε καταγραφή των ζημιών, που υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγοί της Δημοτικής Ενότητας Κεφαλά, του Δήμου Σπάρτης και να τους αποδοθούν οι αναλογούσες αποζημιώσεις, βάσει των ζημιών που υπέστησαν, οι οποίες, επιπρόσθετα, είναι ανάγκη να καλύψουν μέρος των καλλιεργητικών τους εξόδων;».