ΕΛΛΑΔΑ. «Δεν γίνεται να κόπτεστε για τα δικαιώματα του κάθε Αφγανού, του κάθε Σομαλού, του κάθε Πακιστανού που ζει στη χώρα και να θέλετε με διαδικασίες fast track να έχει δικαίωμα ψήφου και να αποφασίζει για την κυβέρνηση της Ελλάδας και από την άλλη τους Έλληνες του εξωτερικού να τους θεωρείτε κατώτερους, με την ψήφο τους να μην είναι καν ισότιμη!», παρατήρησε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για το δικαίωμα της ψήφου των αποδήμων.

«Πείτε το ξεκάθαρα, εσείς που δήθεν ήσασταν κάθε λέξη του Συντάγματος, είδατε πουθενά στο Σύνταγμα να γράφεται ότι η ψήφος των Ελλήνων δεν είναι ισότιμη, ανάλογα από το πού ψηφίζουν; Η στάση σας είναι πλήρως υποκριτική, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ! Μήπως να βάλουμε και κοινωνικά ή ταξικά κριτήρια για να προσμετράται η ψήφος στο τελικό αποτέλεσμα; Γιατί τώρα αυτό κάνετε, αφού η ψήφος αυτού που έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει ένα αεροπορικό εισιτήριο και να έρθει να ψηφίσει μετράει κανονικά, ενώ αυτός που δεν μπορεί να αγοράσει το εισιτήριο, η ψήφος του δεν μπορεί να μετράει ισότιμα αν ψηφίσει από τον τόπο διαμονής του. Να χαρώ την Αριστερά, τον προστάτη των φτωχών!».

Όπως τόνισε ο Μίλτος Χρυσομάλλης, το 2018 με αφορμή το νομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική, είχε χυθεί πολύ μελάνι από τα φιλοκυβερνητικά μέσα και τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ισοτιμία της ψήφου. «Παρόλα αυτά σήμερα λέτε, δεν είναι δυνατόν η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού να έχει την ίδια βαρύτητα με αυτή των κατοίκων της χώρας, να την σταθμίσουμε, να μην επηρεάζεται το αποτέλεσμα από τους ξενομερίτες Έλληνες! Σοβαρολογείτε τώρα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ; Πρέπει ξεκάθαρα η Αριστερά να μας ορίσει τι σημαίνει γι’ αυτήν Ελλάδα, τι σημαίνει Έλληνας πολίτης, τι σημαίνει Ελληνισμός!».

Αναφερόμενος στα παραδείγματα άλλων χωρών που χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Μεσσήνιος βουλευτής παρατήρησε ότι μόνο η Πορτογαλία δεν προσμετρά την ψήφο των αποδήμων στο τελικό αποτέλεσμα. «Γιατί να μην ακολουθήσουμε το σύστημα της Γαλλίας ή αυτό της Ιταλίας; Τι φοβάστε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ;» αναρωτήθηκε.

«Δεν θέλετε να κομματικοποιήσετε τους απόδημους Έλληνες προς χάρη της εθνικής ενότητας, εσείς η Αριστερά του διχασμού, η Αριστερά του «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», και ζητάτε ενιαία λίστα υποψηφίων. Το βρήκατε σε κάποια άλλη χώρα από αυτές που μας φέρατε ως παράδειγμα; Όχι βέβαια, γιατί η επιλογή γίνεται μέσα από τους κομματικούς μηχανισμούς της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Ξέρουμε βέβαια πως οι ιδεολογικές σας καταβολές, από τον Μάρξ ως τον Λένιν και το «Κράτος και Επανάσταση» σας κατευθύνουν πάντα προς τη κατάργηση του κοινοβουλευτισμού, αλλά συγκρατηθείτε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ! Τους διακαείς σας πόθους και τις δηλώσεις σας περί των αρμών της εξουσίας τους γνωρίζουμε, τους γνωρίζει η ελληνική κοινωνία, τους γνωρίζει και ο απανταχού ελληνισμός!».

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης τόνισε ότι η ΝΔ είναι διατεθειμένη να δεχτεί κάθε πρόταση αρκεί να μη θίγεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο ισότιμο της ψήφου, το κεκτημένο δικαίωμα των απόδημων συμπατριωτών μας.

«Αφού η ψυχή της δικιάς σας πρότασης είναι η δυνατότητα έκφρασης των αποδήμων, όπως πολύ όμορφα είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, βρείτε το σθένος να τους δώσετε τη δυνατότητα αυτή και μην κρυφτείτε πίσω από το κομματικό σας συμφέρον. Για μια και μόνο φορά στον πολιτικό βίο της Αριστεράς, στην επέτειο των διακοσίων χρόνων της Ανεξαρτησίας μας, μην στερήσετε στους Έλληνες του εξωτερικού, που από την εθνική παλιγγενεσία αλλά και σε όλους τους αγώνες του Έθνους συνέβαλαν με κάθε τρόπο για την πατρίδα, το αναμφίβολο δικαίωμά τους να ψηφίσουν ισότιμα για τη πατρίδα τους από τον τόπο διαμονής τους» κατέληξε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις