ΕΛΛΑΔΑ .«Εγώ το ΠΑΣΟΚ δε το θέλω τσόντα κανενός. Θέλω ένα ισχυρό, σοσιαλδημοκρατικό, κεντρώο κόμμα, το οποίο δεν θα είναι κάτω από τη σκιά του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας και Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή Πειραιάς 24 με τον δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα.

Ο κ. Γρηγοράκος δήλωσε ότι συντάσσεται με τον Ανδρέα Λοβέρδο στη μάχη της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής του ερχόμενου Νοεμβρίου, γιατί, «…είναι μαχητικός, έχει επιστημονική επάρκεια, και έχει συμβάλλει καταλυτικά στην αναζωογόνηση ενός ισχυρού και αυθύπαρκτου πολιτικού ρεύματος, του ΠΑΣΟΚ».

«Είμαστε σε μία εξαιρετικά κρίσιμη καμπή και η εκλογή της ηγεσίας ξεπερνά κατά πολύ τους διεκδικητές. Θα πρέπει να δώσουν πολύ μεγάλη μάχη και να φέρουν κάτι ελκυστικό στη κοινωνία και τους νέους» είπε ο κ. Γρηγοράκος.

Η Φώφη Γεννηματά

Αναφερόμενος στην νυν ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι, «η Φώφη Γεννηματά δοκιμάστηκε και κρίθηκε. Προσπάθησε αλλά δε μπόρεσε να δώσει στο ΚΙΝΑΛ κάτι διαφορετικό. Έχουμε υποστεί μία λεηλασία αναμφισβήτητη από την αριστερά και τη δεξιά και όποιος δεν το βλέπει στρουθοκαμηλίζει. Η ανάδειξη μίας ικανής και ισχυρής ηγεσίας είναι η απαρχή για μία πραγματική και τολμηρή ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς. Το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη από ανθρώπους που θα φέρουν κάτι διαφορετικό. Το ζητούμενο σε αυτή την εποχή και την διαδικασία του Νοεμβρίου είναι η επιβίωση ενός πολυδύναμου, πολιτικού και κοινωνικού ρεύματος που το αντιπροσώπευε το ΠΑΣΟΚ των προηγούμενων χρόνων».

Την ίδια στιγμή τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ αν και έκανε τραγικά λάθη δε χρειαζόταν τη διάσπαση του 2014.

«Δε μπορείς να αφήνεις ένα κόμμα του 45% και να κάνεις συγκυβέρνηση με τον Σαμαρά. Πας σε εκλογές. Αυτοί που πήραν την συγκεκριμένη απόφαση είναι σήμερα στον Σύριζα» τόνισε ο κ. Γρηγοράκος.

Για την περιπέτεια της υγείας του

«Ήταν ένας Γολγοθάς εφιαλτικός που τον πέρασα με τη βοήθεια των συναδέλφων γιατρών και τη στήριξη του Θεού», είπε ο κ. Γρηγοράκος.

Χαρακτήρισε μονόδρομο και επιβεβλημένο τον εμβολιασμό και δήλωσε αντίθετος στον εξαναγκασμό.

«Πρέπει να πείσουμε ότι το εμβόλιο είναι το μοναδικό μας όπλο εναντίον του εχθρού. Τα εμβόλια εδώ και δεκαετίες έχουν σώσει κόσμο καθώς είναι ασπίδα σε θανατηφόρα μικρόβια».

Τέλος κάλεσε την Πολιτεία να διαχειριστεί σωστά το θέμα της άρνησης αρκετά μεγάλου ποσοστού ατόμων να εμβολιαστούν και ιδιαίτερα των υγειονομικών, νοσηλευτών και ομάδων που έρχονται σε επαφή με τον κόσμο και μεταδίδουν τον ιό.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις