ΛΑΚΩΝΙΑ. «Η νέα τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποτελεί μία σπουδαία εξέλιξη για την επίλυση πολλών προβλημάτων, που δημιουργήθηκαν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Με αυτήν επιλύονται πολλά προβλήματα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, ενώ προστατεύονται πολλές ιδιοκτησίες συμπολιτών μας». Αυτό αναφέρει ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας Νεοκλής Κρητικός.

Συγκεκριμένα υπογραμμίζει ότι:

  1. Το Δημόσιο υποχρεούται μετά την ισχύ της παρούσας τροπολογίας να αποδεικνύει αυτό την κυριότητα του στις διεκδικούμενες εκτάσεις και ΟΧΙ οι ιδιοκτήτες (ιδιώτες ή νομικά πρόσωπα), οι οποίοι έχουν τίτλους και νομιμοποιητικά έγγραφα μέχρι την 1η Ιουλίου 2001 και νωρίτερα. Με αυτόν τρόπο ΣΤΑΜΑΤΑ η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ χιλιάδων συμπολιτών μας.
  2. Διαχωρίζονται οι δασικές και οι χορτολιβαδικές εκτάσεις
  3. Απεμπλέκεται η διαδικασία αναγνώρισης από τα πολιτικά δικαστήρια.

Ο Νεοκλής Κρητικός δήλωσε για την εξέλιξη αυτή: «Όντως η διαδικασία της ανάρτησης των δασικών χαρτών δημιούργησε προβλήματα και δημοσίως είχαμε υποσχεθεί ότι θα δώσουμε λύση, έτσι ώστε να πάψει η ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας. Αυτή η τροπολογία είναι ένα ακόμη βήμα στη σωστή κατεύθυνση! Προχωράμε!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις