ΛΑΚΩΝΙΑ. Τι συμβαίνει άραγε και γυναίκες πολιτικοί οδηγούνται στο θεσμικό περιθώριο όταν μάλιστα έχουν αποδείξει και την αξία τους και την συνέπειά τους; Γιατί η Νέα Δημοκρατία αντί να αξιοποιεί στελέχη της γυναίκες, βρίσκει πάντα τρόπο να τα παροπλίζει, να τα απομονώνει, να τα αποθαρρύνει και να τα προσβάλει;

Στη Λακωνία, παραδοσιακό τόπο στήριξης της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχουν πολλά παραφείγματα.

Φεβρωνία Πατριανάκου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυθαίρετης προεδρικής καρατόμησης στην καλύτερή της στιγμή πολιτικά όχι μόνον για το κόμμα αλλά και για τη Λακωνία.

Ντία Τζανετέα. Δέχθηκε πολεμική και αδυσώπητο πόλεμο από στελέχη της ΝΔ επειδή κατόρθωσε και στάθηκε συνεπής στις αυτοδιοικητικές της αρχές και επιλογές αλλά και στην κομματική της ιδεολογία.

Μαργαρίτα Σπυριδάκου. Απομονώθηκε από τον περιφερειάρχη της ΝΔ στην Πελοπόννησο με προσβλητικό και άτιμο – πολιτικά – τρόπο ειδικά όταν άρχισε να «ξεδιπλώνει» τις ικανότητες, τις προτάσεις και τις αρχές της.

Και άλλα στελέχη - γυναίκες, σε μικρότερες βαθμίδες, νιώθουν κάθε τόσο ότι δεν έχει νόημα να υπηρετούν ένα κόμμα που «θυσιάζει» Ιφιγένειες για τα καπρίτσια των πολεμοχαρών ανδρών του. Πολλές φορές η ποσόστοση είναι αυτή που αφήνει μια χαραμάδα αλλά και αυτή κλείνει αμέσως μετά τις εκλογές.

Έχει άραγε πολλά στελέχη η Νέα Δημοκρατία όπως είναι η Πατριανάκου, η Τζανετέα, η Σπυριδάκου, η Λέκκα, η Ζαχαράκη, κ.α. για να τις αγνοεί, να τις υποβαθμίζει ή απλά να τις εκμεταλλεύεται και κάποτε να τις αντικαθιστά με λύσεις εξόχως αστείες, ξένες προς τα ήθη της δεξιάς παράταξης και φυσικά απολύτως αναποτελεσματικές;

Αντί να αντλεί από τέτοια έμπειρα και καταξιωμένα, στην κοινωνία και στην κάλπη, στελέχη, δύναμη, σφρίγος, ιδέες, ήθος και πρωτοτυπία, καταστρέφει την προοπτική και υποθηκεύει την αυθεντικότητα, ως κόμμα που αρέσκεται να γαντζώνεται στην συντήρηση όσο και θέλει να δείχνει μοντέρνο...

Για τον συλλογισμό:

Ο Καρεκλοκένταυρος αρσενικό: (ειρωνικό) (μειωτικό) αυτός που κατέχει κάποιο (ανώτερο) αξίωμα, αλλά τον ενδιαφέρει μόνο αυτό κι όχι να προσφέρει υπηρεσία. Γι’ αυτό και δύσκολα αποχωρίζεται το αξίωμα ή απομακρύνεται απ’ αυτό. Ακόμα πιο δύσκολα αφήνει τους ικανούς να προσεγγίσουν.

Η Αμαζόνα θηλυκό: ήταν λαός κυνηγών και πολεμιστών της Ευρασίας που άνηκαν στην ομάδα φυλών που οι Έλληνες ονόμαζαν γενικά Σκύθες. Τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του λαού ήταν ότι είχε κατά βάση πολεμική κοινωνική οργάνωση και ότι οι γυναίκες απολάμβαναν μεγάλο βαθμό ελευθερίας και ισότητας και πολεμούσαν στο πλευρό των αντρών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις