ΕΛΛΑΔΑ. Ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του τ/σ ΣΚΑΙ και τον Δ. Οικονόμου, (05.08.2021)

Ερωτώμενος για την τουρκική στάση στην παρούσα συγκυρία ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε πως «το γεγονός ότι δεν έχουμε επεισόδια στο πεδίο δεν σημαίνει ότι έχουμε μπει σε μία ήρεμη θάλασσα όπου μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας σε ηρεμία». Πρόσθεσε, ακόμη, πως «μια Τουρκία η οποία πηγαίνει καλά οικονομικά, έχει κοινωνική και πολιτική σταθερότητα, είναι καλύτερος γείτονας από μία Τουρκία η οποία πάει άσχημα οικονομικά και κλυδωνίζεται από πολιτικές συγκυρίες», σημειώνοντας πως «πάντοτε η Τουρκία κάθε φορά που έχει εσωτερικά προβλήματα τα εξάγει προς στην Ελλάδα». Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι στα ελληνοτουρκικά είναι σημαντικό να υπάρχει μια φωνή από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, κάτι το οποίο μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρόκληση και την απειλή η οποία υπάρχει και παραμένει ενεργή.

Σχετικά με τις ισχυρισμούς της Τουρκίας για τα μειονοτικά σχολεία, ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε πως «στην Ελλάδα δεν έχει καταπιεστεί καμία μειονότητα» και πως, αντίθετα, η Τουρκία είναι εκτεθειμένη απόλυτα αναφορικά με τις μειονοτικές πολιτικές τις οποίες άσκησε απέναντι στην ελληνική μειονότητα. Υπενθύμισε, ότι η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη έχει διπλασιαστεί σε αντίθεση με την ελληνική στην Κωνσταντινούπολη που έχει συρρικνωθεί σε λίγες χιλιάδες.

Ως προς την τουρκική στάση στο Κυπριακό, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι «η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο τετελεσμένων» και ότι η τουρκική θέση περί δύο κρατών απορρίπτεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία, και η οποία σαφέστατα δεν έχει ακροατήριο στο διεθνή περίγυρο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις