ΕΛΛΑΔΑ. Υποχρέωση κάθε υπουργού της Κυβέρνησης όσο και κάθε Γενικού Γραμματέα είναι να ελέγχει αν η διανομή - κατανομή της προβολής του ΕΣΠΑ στα ΜΜΕ γίνεται δίκαια, έγκυρά και χρηστά.

Υπάρχει εύλογη και αναπόφευκτη εντύπωση ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, επιφέροντας ζημιά σε όσους αδικούνται. Είναι κάτι που είτε εκούσια είτε ακούσια διαφεύγει της προσοχής των υπουργών αλλά και των πολυπληθών γραφείων των υπουργών.

Οι υπουργοί ως επικεφαλής, λόγω αμέλειας, αβλεψίας και παράλειψης τους (κάποιοι ίσως και σκόπιμα) συντελούν καταλυτικά στη διαμόρφωση συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού, άνισης μεταχείρισης ΜΜΕ και κατανομής πόρων χωρίς αξιολόγηση και έλεγχο. Ίσως συμβάλουν έτσι στην χωρίς όρους και χωρίς διάφανα κριτήρια προβολή του ΕΣΠΑ και στον αποκλεισμό μερίδας ΜΜΕ απ’ αυτήν.

Το φαινόμενο δεν είναι σημερινό. Ανέκαθεν ο «μπάρμπας στην Κορώνη» έδινε τη λύση. Ωστόσο αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να λέει ότι διαμορφώνει ένα κράτος, σύγχρονο, δίκαιο και αποτελεσματικό και δεν θέλει όλοι οι ακροατές αυτής της υπόσχεσης να γελούν ειρωνικά ή και να τον χλευάζουν πικρόχολα θα πρέπει να ελέγξει τα πράγματα.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν όσο και οι ευρωβουλευτές θα πρέπει να ενημερωθούν για την δραματική αυτή κατάσταση. Δηλαδή θα πρέπει να πληροφορηθούν πόσο άσκοπα, άνισα, άδικα, άνομα, απαράδεκτα, διανέμουν τους πόρους αλλά και πόσο άκριτα, άσχετα, αδιάφορα, άστοχα και αναποτελεσματικά ενημερώνουν τους Έλληνες πολίτες για αυτούς τους Ευρωπαϊκούς πόρους που «επενδύονται» στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις