ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Σταύρος Αραχωβίτης απάντησε στο χτεσινό άρθρο του notospress.gr με τίτλο, «Η “Χρυσή Αυγή” επανέρχεται στο προσκήνιο; Αθώα και νόμιμη στη Λακωνία;».

Ο κ. Αραχωβίτης υπογραμμίζει, πέραν όλων των άλλων πως, «Ούτε "Αθώα" ούτε "νόμιμη" είναι, ούτε στη Λακωνία ούτε πουθενά στην Ελλάδα», (η Χρυσή Αυγή), «με δικαστική απόφαση είναι εγκληματική οργάνωση».

Επιπλέον, «…καμιά ανοχή στην επιστροφή στον σκοταδισμό και καμιά παραχώρηση δεν πρέπει να γίνει ανεκτή από κανέναν δημοκρατικό πολίτη».

Αναλυτικά η απάντηση του Σταύρου Αραχωβίτη:

«Επειδή ούτε “Αθώα" ούτε "νόμιμη" είναι, ούτε στην Λακωνία ούτε πουθενά στην Ελλάδα,

Επειδή με δικαστική απόφαση είναι εγκληματική οργάνωση,

Επειδή ήμουν παρών και στις δυο εκδηλώσεις μαζί με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και έχω απόλυτη γνώση του τι συνέβη,

Επειδή η αποκατάσταση της αλήθειας για μένα είναι το σημαντικότερο και ύψιστο καθήκον,

Επειδή δεν μπορούμε να στεκόμαστε απαθείς στις προσπάθειες επώασης του αυγού του φιδιού,

κρίνω σκόπιμο να σας στείλω την παρούσα απάντηση και παρακαλώ να την δημοσιεύσετε.

Και στις δυο εκδηλώσεις, στο Σκουτάρι στη μνήμη του πεσόντα στην Μάχη της ΕΛΔΥΚ στη Κύπρο το 1974 Λοχαγού Μηχανικού Σταυριανάκου και στον Πολυάραβο στην μνήμη της μάχης το 1826, ήμουν παρών με μέλη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Και στις δυο εκδηλώσεις ήταν συγκεντρωμένοι σε μια γωνιά κάτι τύποι με μαύρες μπλούζες και στρατιωτικού τύπου παντελόνια που κουβαλούσαν και ένα στεφάνι.

Σε καμία από τις δυο εκδηλώσεις δεν κατέθεσαν το στεφάνι τους ως ΧΑ:

  • Στο Σκουτάρι κατέθεσαν μετά την λήξη της τελετής κατάθεσης στεφάνων των προσκεκλημένων, ύστερα από συζήτηση με τους διοργανωτές, ως εκπρόσωποι, λέει, κάποιου. Σε καμία περίπτωση δεν ακούστηκε η λέξη ΧΑ.
  • Στον Πολυάραβο δεν κατέθεσαν καθόλου το στεφάνι τους μέχρι την λήξη της τελετής και την απόσυρση όλων.

Δεν υπήρχε και ούτε υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε και πολύ περισσότερο να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας την επαναφορά της εγκληματικής, φιλοκατακτητικής ναζιστικής αυτής οργάνωσης, να επιστρέψει στο προσκήνιο.

Το γεγονός ότι δημόσιες πινακίδες οδοσήμανσης καθ όλο το καλοκαίρι που τη Λακωνία επισκέφθηκαν χιλιάδες τουρίστες, ήταν καλυμμένες με ανεπίτρεπτα σύμβολα, δυστυχώς δείχνει ένα είδος ανοχής. Η πρόκληση φθοράς σε πινακίδες οδοσήμανσης, εξ όσων γνωρίζω, τιμωρείται.

Σε κάθε περίπτωση, καμιά ανοχή στην επιστροφή στον σκοταδισμό και καμιά παραχώρηση δεν πρέπει να γίνει ανεκτή από κανέναν δημοκρατικό πολίτη. Αντίθετα, η αλληλεγγύη και ο έντιμος αγώνας για ευημερία και πρόοδο στους δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα μας, είναι η μόνη απάντηση».

Από τη σύνταξη

Δεκτή και αναγκαία η παρέμβαση – απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Λακωνία κ. Σταύρου Αραχωβίτη. Ωστόσο θα ήθελαν να γνωρίζουν οι πολίτες τι στάση να κρατούν όταν γίνονται θεατές διαπραγματεύσεων της Χ.Α. με τελετάρχες δημόσιων εκδηλώσεων ή βλέπουν τις πινακίδες ΚΟΚ σχεδόν σε όλο το μήκος της Εθνικής Οδού της Λακωνίας να φέρουν τα σύμβολα της Χ.Α. Άραγε έχουν κάνει κάτι οι βουλευτές και τα κόμματα γι αυτή την εξόφθαλμη πρόκληση;

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις