ΕΛΛΑΔΑ. Τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το «θερμό επεισόδιο» με τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια στη Βουλή, το απόγευμα της Τρίτης.

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, οι αναφορές του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στη Βουλή κατά των κουμμουνιστών προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια. Ο κ. Δένδιας, σε ιδιαίτερα έντονο ύφος επανέφερε στην τάξη τον γαλάζιο βουλευτή, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας, αλλά για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας. Δεν γνωρίζω ποιος παρέστη στην εκδήλωση στο Βίτσι. Ο πατέρας μου ήταν στο Βίτσι. Εγώ λέω ότι σήμερα οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη», είπε αρχικά φανερά εκνευρισμένος και συνέχισε στο ίδιο ύφος:

«Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και διαχρονικά, η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή αυγή Αυτή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα να σοβαρευτούμε αυτή την ώρα που η χώρα αντιμετώπιζε εθνική απειλή Και όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα αυτή τέτοια προσπάθεια για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι»!

Η δήλωση Μπογδάνου που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

«Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς: τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ότι ήταν οι κομμουνιστές», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Μπογδάνος, προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Αναγνωστοπούλου: Ακροδεξιός ο Μπογδάνος

Με την σειρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, τόνισε: «Δεν ήμουν στην αίθουσα την ώρα που μίλαγε ο ακροδεξιός Μπογδάνος. Να καταδικάσετε τον διχαστικό λόγο του εναντίον του ΚΚΕ».

Παφίλης: Τι Μπογδάνος, τι Χρυσή Αυγή

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, είπε απευθυνόμενος προς τον βουλευτή της ΝΔ «στενοχωρήθηκε ο Μπογδάνος που συνέλαβαν τους ομοίους του με στυλάρια και βρήκε το χώρο να ρίξει δηλητήριο αντικομμουνιστικό» και συμπλήρωσε «είναι γεμάτος αίμα αυτός ο τόπος όταν οι προγονοί σας ήταν συνεργάτες των Γερμανών και Ταγματασφαλίτες που κρεμούσαν Έλληνες».

Ακόμη, ο κ. Παφίλης συνέχισε λέγοντας ότι «αυτά που λένε οι χρυσαυγίτες λέτε εδώ μέσα» και πρόσθεσε ότι «δεν μας πιάνει αυτό το δηλητήριο. Κάποιος πρέπει να σας μαζέψει. Εκτός από το ‘’Τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος’’, υπάρχει και το ‘’Τι Μπογδάνος, τι Χρυσή Αυγή’’».

Θ. Παφίλης: «Τι Μπογδάνος τι Χρυσή Αυγή»

Μπογδάνος προς Παφίλη: Έχω δεχθεί επιθέσεις από τη Χρυσή Αυγή

Μετά την παρέμβαση του Θανάση Παφίλη, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος πήρε τον λόγο, λέγοντας τα εξής:

«Έχετε μπερδευτεί κ. Παφίλη. Σας καλώ να ανακαλέσετε, διότι είναι βαρύτατο κοινοβουλευτικό ατόπημα, να συνδέετε βουλευτή της Α΄ Αθήνας με ρατσιστική και ναζιστική ιδεολογία. Έχω δεχθεί τραμπουκικές επιθέσεις και από την Χρυσή Αυγή και από την άκρα αριστερά. Είναι τρόπος ανεύθυνος και απαράδεκτος».

«Θέλετε να με πείτε δεξιό; Κανένα πρόβλημα. Θέλετε να με πείτε πουριτανό; Κανένα πρόβλημα. Σας απαγορεύω οποιαδήποτε σύνδεση με τη Χρυσή Αυγή, με ρατσιστικά μορφώματα. Έχω παίξει ξύλο μαζί τους. Δεν σας το επιτρέπω», τόνισε.

Επίσης, «οι πρόγονοι μου οι φυσικοί, ο αντιστράτηγος Αγιοπετρίτης πολέμησε τη Βέρμαχτ. Ο αντικομμουνισμός είναι μια φιλελεύθερη επιλογή που αποτελεί δικαίωμα μας», ενώ σημείωσε ότι «δεν αναγνωρίζετε την δικαιοσύνη είπατε προχθές. Απαράδεκτα και δεν σας ελέγχω εγώ. Εδώ όμως παίζετε με υπαιτιότητα».

Παφίλης: Αυτά που είπατε τα έλεγε η Χρυσή Αυγή

«‘’Σας απαγορεύω’’ επί Χούντας να τα λέτε. Όταν επικαλείσθε μερικά πράγματα, να τα λέτε ολόκληρα. Δεν κρύψαμε ποτέ ότι θέλουμε να αλλάξουμε την κοινωνία. Αυτά που είπατε, τα έλεγε η Χρυσή Αυγή. Δεν αποσύρω τίποτε. Εσείς που θέλετε να παίξετε τον πολέμιο του κομμουνισμού και λέτε πως βάζετε τα στήθη σας, σιγά τα αίματα. Δεν είσαι και Ναπολέων Βοναπάρτης για να σε κυνηγήσουν» και συμπλήρωσε «αυτός ο αντικομμουνισμός και η θεωρία των δύο άκρων θέλει να αθωώσει τα ρατσιστικά τομάρια και λίγα λέω», σημείωσε ο κ. Παφίλης.

Δρίτσας: Ήταν στο Βίτσι μαζί με την Χρυσή Αυγή

Κατόπιν τον λόγο πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδωρής Δρίτσας, λέγοντας ότι «Πρόσφατα στο Βίτσι έγινε εκδήλωση μίσους, όπου παρέστη ο κ. Μπογδάνος και ο Τζήμερος ο επιτήδιος, βασιλόφρονες διάφοροι και η Χρυσή Αυγή. Υπάρχει φωτογραφία όπου εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής καταθέτει στεφάνι. Αυτός ο εσμός να καταθέτει στεφάνι στο όνομα τέτοιων γεγονότων και βουλευτής της ΝΔ να είναι εκεί και να μην υποχωρεί, αυτά δεν είναι αθώα. Αν δεν σταθεί κάποιος απέναντι, είναι σαν να αφήνουμε να αναβιώνουν όλες εκείνες οι διεργασίες που επωάζουν το αυγό του φιδιού».

Μπογδάνος: Τα φασιστοειδή και τους μαύρους τύπους τους συλλαμβάνει η πολιτεία

Ο κ. Μπογδάνος απάντησε ότι πήγε «Εκεί που τιμήσαμε τους Έλληνες όπου σταμάτησαν τον διαμελισμό της πατρίδας. Ήταν εκεί ο κ. Τζικαλάγιας και η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού κυρία Αντωνίου» και πρόσθεσε «στην Δημοκρατία, τα φασιστοειδή και τους μαύρους τύπους, τους διώκει και τους συλλαμβάνει η πολιτεία. Είμαι αυτής της άποψης».

Πηγή: Newsbomb.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις