ΛΑΚΩΝΙΑ. Αναφορά προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης κατέθεσε στις 23 Νοεμβρίου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Σταύρος Αραχωβίτης, με αφορμή την επιστολή της Προϊσταμένης του Ειρηνοδικείου Σπάρτης Α. Θωμάκου, με την οποία καταγγέλλεται το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις αιτήσεις κινητικότητας τόσο στο Ειρηνοδικείο της λακωνικής πρωτεύουσας, όσο και στο Ειρηνοδικείο Επιδαύρου Λιμηράς στους Μολάους.

Στο δεύτερο, μάλιστα, εδώ και ένα χρόνο δεν υπηρετεί κανένας δικαστικός υπάλληλος και η υπηρεσία είναι κλειστή, με αποτέλεσμα να εξυπηρετείται μόνο μία φορά την βδομάδα κυρίως από υπαλλήλους του Ειρηνοδικείου Σπάρτης.

Σημειώνεται πως οι δύο Υπηρεσίες συμμετείχαν στη δεύτερη φάση κινητικότητας για το 2021, δυστυχώς όμως οι αιτούμενες θέσεις δεν φαίνονται στην κινητικότητα (μία ΠΕ γραμματέα στο Ειρηνοδικείο Σπάρτης και μία ΠΕ γραμματέα στο Ειρηνοδικείο Επιδαύρου Λιμηράς).

Όπως υπογράμμισε ο Σταύρος Αραχωβίτης, «…οι απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς επείγουν καθώς υπάρχουν άτομα που θέλουν να μετακινηθούν στις παραπάνω Υπηρεσίες και υπάρχουν προθεσμίες.

Ήδη, μία δικαστική υπάλληλος του Ειρηνοδικείου Σπάρτης έχει αιτηθεί μετάθεση και αναμένεται να αναχωρήσει άμεσα, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει αν αυτό θα καταστεί τελικά εφικτό κι αν το ζήτημα θα ρυθμιστεί εμπρόσθεσμα».

Τραγική υποστελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών της Λακωνίας

Περιγράφει ο βουλευτής: «Χτυπάμε επανειλλημένως το “καμπανάκι” για το πρόβλημα της τραγικής υποστελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών του νομού, καθώς και πέρσυ (7/10/2020) είχαμε καταθέσει σχετική Ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης, μετά και τη συνάντηση που είχε τότε ο βουλευτής με μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης».

Έλλειψη πολιτικής βούλησης

Ο κ. Αραχωβίτης κατέληξε σε μια διαπίστωση:

«Μετά λύπης διαπιστώνουμε ότι όχι μόνο δεν έχει επιλυθεί το ζήτημα ένα χρόνο μετά, αλλά ούτε υπάρχει η πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο. Είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, που προβαλλόταν ως η κυβέρνηση της εξεύρεσης άμεσων λύσεων με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του κράτους, δεν έχει ασχοληθεί ουσιαστικά με ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα.»

Το κείμενο της Αναφοράς, ως έχει

Θέμα: «Ερώτημα για τη Β' Φάση Κινητικότητας»

Ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης καταθέτει προς τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης αναφορά την Επιστολή της Προϊσταμένης του Ειρηνοδικείου Σπάρτης, όπου καταγράφεται η συμμετοχή της συγκεκριμένης Υπηρεσίας όπως και του Ειρηνοδικείου Επιδαύρου Λιμηράς (που παραμένει κλειστό εδώ και ένα χρόνο) στη δεύτερη φάση κινητικότητας 2021, ωστόσο δεν φαίνονται οι θέσεις που έχουν αιτηθεί στην κινητικότητα, μολονότι υπάρχουν άτομα που θέλουν να μετακινηθούν στις παραπάνω υπηρεσίες και υπάρχουν προθεσμίες.

Επισυνάπτεται η Επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες σας για τη δρομολόγηση και επίσπευση της διαδικασίας και να με ενημερώσετε σχετικά.

Η επιστολή της Προϊσταμένης του Ειρηνοδικείου Σπάρτης Άννας Θωμάκου, προς την Κεντρική Επιτροπή κινητικότητας

Θέμα: Ερώτημα για την Β’ Φάση Κινητικότητας

Τόσο το Ειρηνοδικείο Σπάρτης όσο και το Ειρηνοδικείο Επιδαύρου Λιμηράς στο οποίο εδώ και ένα χρόνο δεν υπηρετεί κανένας δικαστικός υπάλληλος και η υπηρεσία είναι κλειστή και εξυπηρετείται μόνο μία φορά την βδομάδα -κυρίως από υπαλλήλους του Ειρηνοδικείου Σπάρτης- συμμετείχε στη δεύτερη φάση κινητικότητας 2021 (στην πρώτη φάση είχαμε αποκλειστεί επειδή δεν υπήρχαν τα περιγράμματα θέσεων αλλά μετά από σχετική εγκύκλιο μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε τα περιγράμματα και να συμμετάσχουμε στη δεύτερη φάση κινητικότητας).

Θα θέλαμε να μας γνωρίσετε γιατί δεν φαίνονται οι θέσεις που έχουμε αιτηθεί στην κινητικότητα (μία ΠΕ γραμματέα στο Ειρηνοδικείο Σπάρτης-κωδικός αίτησης 2994, κωδικός υποβολής 6486711028/21-10-21 και μία ΠΕ γραμματέα στο Ειρηνοδικείο Επιδαύρου Λιμηράς-κωδικός αίτησης 2993 και κωδικός υποβολής 9938126541).

Σας παρακαλούμε όπως απαντήσετε εγκαίρως γιατί υπάρχουν άτομα που θέλουν να μετακινηθούν στις παραπάνω υπηρεσίες και υπάρχουν προθεσμίες. Τονίζουμε επίσης ότι μία δικαστική υπάλληλος του Ειρηνοδικείου Σπάρτης έχει αιτηθεί μετάθεση και αναμένεται να αναχωρήσει άμεσα και στο Ειρηνοδικείο Επιδαύρου Λιμηράς υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και εδώ και ένα χρόνο είναι κλειστό.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας- Άννα Θωμάκου - Ειρηνοδίκης Γ΄

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις