ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Επιλύεται οριστικά η εκκρεμότητα που είχε δημιουργηθεί στην απονομή των ισόβιων τιμητικών χορηγιών σε όσους πολέμησαν στα γεγονότα της Κύπρου, με την κατάθεση και ψήφιση της σχετικής τροπολογίας, στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπως είχε συμφωνηθεί κατά τη συνάντηση του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτου Χρυσομάλλη με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, στις αρχές Οκτωβρίου.

Με την αρχική διάταξη του άρθρου 95 του νόμου 4714/2020 από την τιμητική χορηγία εξαιρέθηκαν οι Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί, οι οποίοι αν και είχαν το σχετικό πιστοποιητικό Ζώνης Πρόσω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη συμμετοχή τους στα πολεμικά γεγονότα της Κύπρου, δεν καλύπτονταν από την τεχνική διατύπωση της διάταξης, σύμφωνα με όσα ορίζονται στον «Κώδικα Πολεμικών Συντάξεων» του Γ.Λ.Κ.. Πλέον, το ζήτημα επιλύεται, με την σαφή συμπερίληψη των Δόκιμων Έφεδρων Αξιωματικών, Έφεδρων Αξιωματικών και Ανακαταταγέντων Έφεδρων Αξιωματικών στους δικαιούχους, και με αναδρομική ισχύ από 1ης Αυγούστου 2020.

«Η Κυβέρνηση αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως αναγνωρίζει τις δικές της παραλείψεις και τις διορθώνει. Οι παραλείψεις στο νόμο που ψηφίστηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2020 για τη παροχή τιμητικών χορηγιών στους κληρωτούς που πολέμησαν στα γεγονότα της Κύπρου, καλύπτονται στο ακέραιο σήμερα, διορθώνοντας την αδικία και αναιρώντας την προσβολή απέναντι στους δόκιμους έφεδρους αξιωματικούς μας που πολέμησαν και τραυματίστηκαν υπερασπιζόμενοι την Κύπρο. Αποτελούσε υποχρέωση της Πολιτείας αλλά και προσωπική δική μου, που ευοδώθηκε χάρη και στην ευαισθησία του υπουργού Θεόδωρου Σκυλακάκη, τον οποίο για μια ακόμη φορά ευχαριστώ», δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις