ΑΧΑΪΑ. Την Αχαΐα επισκέφτηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας Στέλιο Κονταδάκη, τους βουλευτές του νομού Άγγελο Τσιγκρή, Ιάσωνα Φωτήλα και Χριστίνα Αλεξοπούλου, καθώς και τον πρόεδρο ΔΕΕΠ Αχαΐας Αντώνη Κουνάβη.

Η επίσκεψη στο νομό ξεκίνησε από το Αίγιο, όπου τα στελέχη του κόμματος είχαν μια συνάντηση στα γραφεία της ΔΗΜΤΟ Αιγιαλείας όπου συνομίλησαν με τον πρόεδρο Βασίλη Σταθάκαρο και τα μέλη της τοπικής για τα ζητήματα της περιοχής και τις προοπτικές του νομού.

Επόμενος σταθμός της παρουσίας της Νέας Δημοκρατίας στο νομό ήταν η Πάτρα, όπου οι επισκέψεις ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Εκεί, το Γραμματέα της ΠΕ και το Γραμματέα Οργανωτικού υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης με τον οποίο συνομίλησαν για τα μεγάλα έργα υποδομής που πραγματοποιούνται στην Περιφέρεια, την δημιουργία ευκαιριών για τους νέους, τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας και το ρόλο που εκείνη μπορεί να επιτελέσει στην στρατηγική ανάπτυξη της χώρας. Ο Γραμματέας της ΠΕ και ο Γραμματέας Οργανωτικού τόνισαν την ανάγκη για την ενασχόληση ακόμα περισσότερων νέων ανθρώπων με τα κοινά και ιδιαίτερα την τοπική αυτοδιοίκηση για να μπορέσει η Δυτική Ελλάδα να περάσει σε μια νέα εποχή σε επίπεδο επενδύσεων και υποδομής.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ανδρέας Φίλιας, ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού και Διοίκησης Τάκης Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Νίκος Κοροβέσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χάρης Μπονάνος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γεώργιος Σύρμος, ο Διεθυντής του Περιφερειάρχη Γιάννης Μάκκας και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παναγιώτης Σακελαρόπουλος.

Στη συνέχεια, τα στελέχη της ΝΔ βρέθηκαν στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ όπου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής Γιάννης Καρβέλης. Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η εξέλιξη της πανδημίας τόσο στο νομό Αχαΐας όσο και σε όλη τη χώρα, η συντονισμένη προσπάθεια της Κυβέρνησης να στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τη στελέχωσή του σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό. Ο Διοικητής της ΥΠΕ αναφέρθηκε εκτενώς στις ανάγκες που έχει η Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά και την πρόοδο που σημείωσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με το άνοιγμα νέας Καρδιοχειρουργικής Μονάδας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και τη δημιουργία νέου Αιμοδυναμικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγ. Ανδρέας»

Κατόπιν, ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα προκειμένου να συζητήσουν για τα θέματα και την πρόοδο του Πανεπιστημίου Πατρών το οποίο πρόσφατα κατατάχθηκε 375ο ανάμεσα στα 1000 καλύτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα Παγκοσμίως. Το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει ήδη ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με το εξωτερικό, ενώ πρόκειται να ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται τα πρώτα ξενόγλωσσα μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ταϊβάν. Ο κ. Μπούρας τόνισε πως το Πανεπιστήμιο πρέπει πάνω από όλα να στηρίζει την παιδεία, τον πολιτισμό και την ανάπτυξη και να υπερασπίζεται την ασφάλεια.

Ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης τόνισε την ανάγκη για την ολοκλήρωση και διασφάλιση της εμβληματικής μεταρρύθμισης της κατάργησης του ασύλου ανομίας, αλλά και την ενίσχυση του ρόλου των ανώτατων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ισχυροποιώντας την θέση των Δημόσιων Πανεπιστημίων.

Σειρά είχε η επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, όπου τα στελέχη του κόμματος συζήτησαν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Παναγιώτη Τσώνη για τις προοπτικές που ανοίγονται για το Λιμάνι της Πάτρας ενόψει της ολοκλήρωσης μεγάλων έργων υποδομής, όπως ο νέος οδικός άξονας Πατρών Πύργου.

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας περιηγήθηκαν στο κέντρο της πόλης, επισκεπτόμενοι εμπορικά καταστήματα και καταστήματα εστίασης μιλώντας με εργαζομένους και καταστηματάρχες, ενώ παράλληλα επισκέφθηκαν τον χώρο τέχνης «Tatiana Dimou» και την έκθεση του καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου «Παλιγγενεσία», η οποία είναι αφιερωμένη στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, παρουσιασμένους όμως από τον καλλιτέχνη με μια νέα ματιά.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας ήταν τα γραφεία της ΔΕΕΠ Αχαΐας τα οποία εγκαινιάστηκαν παρουσία του Γραμματέα της ΠΕ ΝΔ Παύλου Μαρινάκη, του Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιου Κονταδάκη, των βουλευτών του νομού, του Περιφερειάρχη, πολιτευτών της ΝΔ στο Νομό, καθώς και μελών και στελεχών της ΔΕΕΠ, των ΔΗΜΤΟ, της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Τον αγιασμό των νέων γραφείων της ΔΕΕΠ τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι πολιτεύτριες της ΝΔ Ευσταθία Γιαννιά, Ασπασία Ρηγοπούλου και Ελένη Κονιδάρη, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων και πρώην βουλευτής Νίκος Παπαδημάτος, οι πρώην πρόεδροι της ΔΕΕΠ Ανδρέας Μαζαράκης και Γιάννης Μάκκας, οι πρόεδροι ΔΗΜΤΟ Αιγιαλείας Βασίλης Σταθάκαρος, Καλαβρύτων Νικόλαος Τσάμης, Δυτικής Αχαΐας Βασίλειος Κανελλόπουλος, Ερυμάνθου Ιωάννης Παπακωνσταντίνου, Κέντρου Πόλης Πάτρας Ανδρέας Καλεντζώτης, Βορείου Τομέα Ιωάννης Μανέτας και Νοτίου Τομέα Αργύριος Βαγενάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Σιαδήμας, ο Γραμματέας της ΚΕ ΟΝΝΕΔ Νίκος Σιαδήμας, τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ Μένιος Κορομηλάς, Ορφέας Γεωργίου, Κωνσταντίνα Κόλλια, η Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κατερίνα Κορωνιά και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας Βασίλης Παναγόπουλος.

Ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης στην ομιλία του ανέφερε:

«Σεβασμιότατε, Αγαπητέ Πρόεδρε, Αγαπητέ Γραμματέα Οργανωτικού & συνοδοιπόρε σε όλη αυτή την πορεία που έχει ήδη ξεκινήσει, κυρία και κύριοι Βουλευτές, Περιφερειάρχη και φίλε Νεκτάριε, εκπρόσωποι φορέων, πρώην πρόεδροι, πρώην Βουλευτές, πολιτευτές, ΟΝΝΕΔίτισες και ΟΝΝΕΔίτες και εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που στο νέο μας σπίτι έχει τη θέση που της αξίζει και ευχαριστούμε πάρα πολύ ως νέοι τον νέο μας πρόεδρο της ΔΕΕΠ.

Με πολύ μεγάλη χαρά και μεγάλη συγκίνηση βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα σας, στα εγκαίνια, τον αγιασμό των νέων γραφείων της ΔΕΕΠ Αχαΐας. Ενός χώρου που αξίζει στην παράταξη μας, αξίζει στην πόλη μας, αξίζει στο νομό μας. Βρίσκομαι σήμερα εδώ ανάμεσα σας, στην ολοκλήρωση μιας ακόμα επίσκεψης στο νομό, με πολύ σημαντικές συναντήσεις, που ενθαρρύνονται προσωπικά από τον πρόεδρο της ΝΔ και Πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων Κυριάκο Μητσοτάκη. Συναντήσεις, που δεν έχουν μόνο το χαρακτήρα της ανάδειξης του σπουδαίου κυβερνητικού έργου για το οποίο θα μιλήσω στη συνέχεια, αλλά και της καταγραφής των προβλημάτων του τόπου. Η συγκυρία στην οποία έρχομαι σήμερα να μιλήσω ενώπιον σας είναι ξεχωριστή και αυτό θα προσπαθήσω να αποδείξω. Και θα σας καλέσω, αυτά τα οποία θα ακουστούν, με πρώτους τους Βουλευτές του νομού -που ήδη το κάνουν- όλα αυτά να τα μάθει ο κόσμος. Να ακούσει την αλήθεια για το μεγάλο έργο που έχει κάνει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Φίλες και φίλοι,

η Ελλάδα αλλάζει. Μετά από πάρα πολλά χρόνια μία Κυβέρνηση και ένας Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εφαρμόζει το προεκλογικό του πρόγραμμα και μάλιστα πολλές φορές -σε πεδία πολιτικής όπως η οικονομία-, το πρόγραμμα με μεγαλύτερες ταχύτητες από όσο περίμεναν. Δεν ξέρω αν μπορείτε να θυμηθείτε πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε που μέσα σε 2,5 χρόνια έχουν μειωθεί περισσότεροι από 10 άμεσοι ή έμμεσοι φόροι, έχοντας ξεπεράσει πλέον τους 15, για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, κάθε ιδιωτικό υπάλληλο, κάθε ελεύθερο επαγγελματία. Πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Ελλάδα έχει μείωση της ανεργίας σε ποσοστά ρεκόρ για την ΕΕ. Πόσα χρόνια έχουν περάσει, και αναφέρομαι και στην πολύπαθη Αχαΐα, από τότε που ακούστηκε η είδηση ότι μειώθηκε η ανεργία των νέων ανθρώπων. Σας απαντώ είναι περισσότερα από 10.

Η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος είναι ένας δείκτης που δεν είναι θεωρία, αποτυπώνεται στην πραγματική οικονομία και μπορεί να συνεχιστεί ακόμη περισσότερο, το ίδιο ισχύει και για την αύξηση-ρεκόρ των καταθέσεων. Σε επίπεδο επενδύσεων, γυρίζοντας όλη την Ελλάδα μαζί με τον Στέλιο Κονταδάκη διαπιστώνουμε ότι η μια μεγάλη εταιρεία μετά την άλλη, η Microsoft, η Pfizer, η Team Viewer, η Amazon, εμπιστεύονται την Ελλάδα και δίνουν θέσεις εργασίας σε νέους ανθρώπους.

Η ψηφιακή επανάσταση είναι εδώ και μάλιστα σε μια χώρα που «τιμωρούσε» τους πολίτες της με το να «στήνονται» στη μια ουρά μετά την άλλη, το κράτος ψηφιοποιεί χιλιάδες διαδικασίες, με ταχύτητες που ούτε εμείς οι ίδιοι μπορούμε να παρακολουθήσουμε.

Η διεθνής εικόνα της χώρας άλλαξε άρδην και από χώρα ουραγός, μια χώρα παρίας στις διεθνείς συναντήσεις, είναι, με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια χώρα πρωταγωνίστρια. Και όχι μόνο ως προς την εικόνα της αλλά και ως προς τις λύσεις, τις λύσεις στην πανδημία και σε μεγάλα προβλήματα, που αποτελούν προτάσεις του πρωθυπουργού όλων των Ελλήνων και οι οποίες υιοθετούνται και γίνονται θέσεις της ΕΕ.

Στον τομέα της υγείας, για τον οποίο είχαμε και σχετική σύσκεψη σήμερα στην ΥΠΕ με τον κ. Καρβέλη, για πρώτη φορά διπλασιάστηκαν οι ΜΕΘ, προσελήφθησαν χιλιάδες υγειονομικοί, μόνιμοι και επικουρικοί. Δε θα σταματήσουμε εδώ. Θα συνεχίσουμε, γιατί όλα αυτά έγιναν μέσα στην πιο δύσκολη συγκυρία, σε έναν υγειονομικό πόλεμο όπως η πανδημία. Μεγάλα έργα προχωρούν σε όλη την Ελλάδα και εδώ στην Αχαΐα. Σίγουρα, ένα από τα πιο εμβληματικά έργα είναι η Πατρών-Πύργου. Δυστυχώς όλοι οι παρευρισκόμενοι, γνωρίζουμε φίλους ή συγγενείς που χάθηκαν άδικα στο χειρότερο δρόμο όλης της Ελλάδας. Είναι κρίμα αυτός ο δρόμος να είναι ακόμα εκκρεμότητα εν έτει 2022, αλλά πλέον δεν μιλάμε για σχέδια επί χάρτου, αλλά για υπογεγραμμένες συμβάσεις, για ένα έργο που είναι έτοιμο να ξεκινήσει. Και βέβαια και το σιδηροδρομικό δίκτυο αλλά και οι επεμβάσεις στα υπάρχοντα οδικά δίκτυα. Μπορούμε να μιλάμε για ώρες για το κυβερνητικό έργο αλλά δε θέλω να σας κουράσω. Για αυτό κάνουμε κάθε δυο εβδομάδες θεματικές Πολιτικές Ακαδημίες, στις οποίες λαμβάνουν μέρος και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ και μέλη της ΔΕΕΠ, πρόεδροι τοπικών από όλη την Ελλάδα, μέλη της ΠΕ. Όλα αυτά τα αναφέρουμε γιατί έχουμε καθήκον να γνωρίσουμε στον κόσμο την αλήθεια. Μέσα σε αυτή τη συγκυρία έχουμε μια πολύ μεγάλη ατυχία και κάτι που δε συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ. Να έχουμε μια αξιωματική -και ευρύτερη- αντιπολίτευση, που επενδύει στο χάος και την αποτυχία στο ζήτημα της πανδημίας και της απώλειας ζωών. Επενδύουν σε αυτό και αντί να βάζουν πλάτη στα ελάχιστα, πετροβολούν πολιτικά και στέκονται απέναντι. Κάνουν πορείες διάδοσης του κορωνοϊού, ακόμα και υπέρ δολοφόνων, μιλούν για ξεστοκάρισμα εμβολίων και βάζουν πλάτης τους αντιεμβολιαστές. Ευτυχώς οι άνθρωποι της γενιάς μου δεν τους άκουσαν και εμβολιάστηκαν μαζικά. Κάνουν δηλώσεις που αμφισβητούν την ασφάλεια των εμβολίων, παρουσιάζουν ψευδή στοιχεία και κάνουν αντιπολίτευση με τον αριθμό των θανάτων, τη στιγμή που 9 στους 10 από τους συμπολίτες μας που χάνουν τη ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι. Δεν έχουν ψηφίσει κανένα μέτρο για την ενίσχυση του ΕΣΥ ή για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού που έσωσε χιλιάδες ζωές. Αυτά συνέβησαν στην Ελλάδα των τελευταίων 2,5 ετών, στην Ελλάδα που στάθηκε όρθια και στήριξε τους πολίτες της και στήριξε το ΕΣΥ την περίοδο της πανδημίας. Δεν αξίζει σίγουρα στην Ελλάδα αυτή η αντιπολίτευση και αυτό θα αποτυπωθεί στις επόμενες εκλογές. Αυτό όμως που θέλω να πω απευθυνόμενος σε Αχαιούς, σε συμπολίτες μου, σε ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο μας όπως και εγώ είναι ότι δεν αξίζει στην Πάτρα και την Αχαΐα σε μια περίοδο που η Ελλάδα αλλάζει επίπεδο σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας, να χάσει άλλη μια ευκαιρία. Τη στιγμή που η μια εταιρεία μετά την άλλη, ο ένας κολοσσός μετά τον άλλον έρχεται στην Ελλάδα, η πόλη μας να κάνει μηχανοκίνητες πορείες χρησιμοποιώντας προσωπικό και πόρους του δήμου, του τρίτου μεγαλύτερου Δήμου στην Ελλάδα. Δεν μας αξίζει αυτό, δεν αξίζει στον τόπο μας και έχουμε καθήκον η Αχαΐα να μη μείνει πίσω, αλλά να πρωταγωνιστήσει. Έχουμε καθήκον σε αυτούς που εργάστηκαν όλα τα δύσκολα χρόνια σε ένα νομό που γνώρισε το λαϊκισμό και το ψέμα όσο κανένας άλλος σε αυτή την χώρα, μεταξύ των οποίων και ο αείμνηστος παππούς μου Παύλος Μαρινάκης του οποίου βλέπω το όνομα απέναντι και νιώθω μεγάλη συγκίνηση. Το κάστρο εδώ δεν έπεσε, η Νομαρχιακή μας άντεξε και έδωσε μάχες με τα μέλη της. Τα χρωστάμε και στους ανθρώπους της νέας γενιάς, της δικής μου γενιάς που πολλοί εξ αυτών αναγκάστηκαν να φύγουν όχι γιατί το ήθελαν αλλά επειδή δεν είχαν άλλη επιλογή. Δεν μπορούσαν να βρουν δουλειά που να ανταποκρίνεται στα προσόντα τους. Έχουμε καθήκον εφόσον αυτοί το επιθυμούν, να δημιουργήσουμε όλες τις απαραίτητες υποδομές για να έχουν την επιλογή να γυρίσουν. Επιτρέψτε μου μια προσωπική αναφορά. Και σε όλα όσα έχει υποσχεθεί αυτή η Κυβέρνηση να πετύχουμε, θα θεωρήσω ότι έχουμε αποτύχει, τη στιγμή που ο πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης εμπιστεύεται εμένα και τη νέα γενιά, να περιοριστεί η ανανέωση μόνο στα δικά μας πρόσωπα. Να μην δώσουμε ευκαιρίες σε κάθε νέο. Είναι και δική μου προσωπική αποτυχία αν δεν καταφέρουμε να γυρίσουν οι νέοι στον τόπο μας.

Τέλος, το χρωστάμε στις γενιές που έρχονται, που δεν αξίζουν να ζήσουν χειρότερα από εμάς. Δεσμεύομαι ενώπιον σας ότι θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να περάσει το μήνυμα της πραγματικής αλλαγής και προόδου, γιατί όλα αυτά τα χρόνια πολλοί από το χώρο της αριστεράς και της κέντροαριστεράς εμφανίστηκαν οι έχοντες το προνόμιο να εκφράζονται ως οι προοδευτικοί και κοινωνικά ευαίσθητοι ενώ στην πραγματικότητα ήταν το αντίθετο. Προοδευτικός είναι αυτός που μειώνει φόρους για όλους τους πολίτες και όχι εκείνος που τους αυξάνει για να δίνει επιδόματα φτώχειας λίγο πριν τις εκλογές. Κοινωνικά ευαίσθητος είναι αυτός που δημιουργεί ένα νομικό πλαίσιο όπως ο τελευταίος Ποινικός Κώδικας που προστατεύει τους πολίτες και όχι εκείνος που με τις νομοθετικές του παρεμβάσεις αποφυλακίζει τον έναν εγκληματία μετά τον άλλον. Έχουμε χρέος και καθήκον να περάσουμε το μήνυμα σε όλους τους πολίτες, αρκεί να ξέρουν την αλήθεια και η εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα παραμείνει αρραγής».

Ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι χαρά και τιμή να βρίσκομαι ανάμεσα σε συναγωνιστές της παράταξης, σε ένα χώρο που θα συνδυάζει όλες τις γενιές των Νεοδημοκρατών. Την πείρα των μεγαλύτερων και την φρέσκια ματιά των νεότερων. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια δεν μας γονάτισαν, αντίθετα, μας έκαναν να αναγνωρίσουμε πως στη διακυβέρνηση του τόπου, υπάρχει ένας Πρωθυπουργός, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ικανός και αληθινός ηγέτης, που στήριξε και θωράκισε τη χώρα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις