ΕΛΛΑΔΑ. Σε απεργία πείνας έχει προχωρήσει ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός διαμαρτυρόμενος για την αντιμετώπισή του από την ελληνική δικαιοσύνη. Ισχυρίζεται ότι «τον κρατά όμηρο, αφού 16 μήνες μετά, δεν υπάρχει καθαρογραμμένη δικαστική απόφαση ούτε, φυσικά, έχει οριστεί το Εφετείο». Ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος ήδη έχει εκτίσει 29 μήνες στη φυλακή, επισημαίνει πως όταν θα γίνει το Εφετείο ενδέχεται να έχει εκτίσει ήδη την ποινή του «δυνάμει μιας πρωτόδικης και άδικης απόφασης».

Όπως αναφέρουν συνεργάτες του «δεδομένης της αδιέξοδης κατάστασης στην οποία τον έχει φέρει το σύστημα που τον διώκει ανελέητα, για τον Γιάννη Λαγό, η απεργία πείνας είναι μονόδρομος.

Ο ίδιος καταγγέλλει τον καθεστωτικό αποκλεισμό του από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

«Για άλλη μια φορά (έκτη συνολικά) το ελληνικό κράτος, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου, απαγορεύει σε Έλληνα εκλεγμένο Ευρωβουλευτή τον οποίο ψήφισαν 120.000 συμπολίτες μας, τη συμμετοχή και το δικαίωμα σε ομιλία κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου (15/2). Να τονίσω, για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της παρανομίας, ότι το χρόνο ομιλίας έχει εγκρίνει το προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου και όλα τα απαραίτητα έγγραφα έχουν σταλεί, τόσο στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εξωτερικών όσο και στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Είναι, μάλιστα, τέτοια η αμηχανία τους, ώστε δεν τολμούν καν να δώσουν μια επίσημη απάντηση στο σχετικό αίτημα που έχω καταθέσει, καθώς γνωρίζουν ότι διαπράττουν σοβαρότατο αδίκημα το οποίο δεν μπορούν ούτε να δικαιολογήσουν. Συνεχίζω τον αγώνα μου χωρίς να φοβάμαι και να υποκύπτω σε πιέσεις. Βρίσκομαι σε απεργίας πείνας, καθώς αυτό είναι το μόνο μέσο που μου απέμεινε στην “δημοκρατική και πολιτισμένη” Ελλάδα του 21ου αιώνα προκειμένου να αποδείξω την αλήθεια και το δίκιο μου».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις