ΛΑΚΩΝΙΑ. Στη Σπάρτη βρέθηκε το Σάββατο 26/2, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Τομέα Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκο, «…στο πλαίσιο της ανάδειξης των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, κατά του κύματος ακρίβειας που πλήττει καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Να επισημάνω πως πρόκειται για την πρώτη εξωστρεφή δράση του Κινήματος έπειτα από την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη.

  • Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Ο Γιάννης Κουτσούκος, αρχικά προήδρευσε των εργασιών της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λακωνίας, (10:30), στη Σπάρτη.

  • Συνέντευξη τύπου – Συναντήσεις με φορείς

Ακολούθησαν δηλώσεις στα τοπικά και περιφερειακά Μ.Μ.Ε. (11:30) και συνάντηση με τις Διοικήσεις του Επιμελητηρίου Λακωνίας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λακωνίας, του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λακωνίας.

Ο κ. Κουτσούκος, αναφέρθηκε σε μια σειρά μέτρων που προτείνει το ΚΙΝΑΛ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και ανακούφισης των νοικοκυριών, όπως η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, συλλογικές διαπραγματεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους, μείωση του φόρου προστιθέμενης αξίας στο 6% για μια σειρά βασικών καταναλωτικών αγαθών για τουλάχιστον 6 μήνες, μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, υιοθέτηση μιας μορφής ΕΚΑΣ («Νέο ΕΚΑΣ») για 350.000 χαμηλοσσυνταξιούχους, εντατικούς ελέγχους στην αγορά και την θέσπιση ενός πλαφόν στους λογαριασμούς της ηλεκτρικής ενέργειας και στις ρήτρες αναπροσαρμογής.

  • «….αυτόνομη πορεία με επίκεντρο τις σοσιαλδημοκρατικές μας προτάσεις»

Απαντώντας σε ερωτήσεις του notospress.gr ο κ. Κουτσούκος, ανέφερε πως, «με διάφορες παραλλαγές και τα υπόλοιπα Κόμματα στηρίζουν τις προτάσεις μας, άρα η λογική του μετώπου δημιουργείται από την κινητικότητα που αναπτύσσεται και πολιτικά και κοινωνικά.

Εμείς έχουμε αυτόνομη πορεία, μια δικιά μας στρατηγική, με επίκεντρο τις σοσιαλδημοκρατικές μας προτάσεις και διαπιστώνουμε πως σε κοινωνικό επίπεδο έχουν αποδοχή.»

  • Δείτε τις προτάσεις τους ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, του πληθωρισμού και την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις