ΕΛΛΑΔΑ. Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό) επισημαίνει ότι «την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία την ακολούθησε μια, ανεπανάληπτη για τις τελευταίες δεκαετίες, υστερία ενάντια στον «εχθρό της Δύσης». Ρώσικα κανάλια απαγορεύονται, όπερες, αθλητές και συγγραφείς αποκλείονται, φοιτητές απειλούνται, απλοί επιβάτες συλλαμβάνονται!»

Υπογραμμίζει με έμφαση: «Οι επί 24ωρης βάσης νατοϊκοί προπαγανδιστές, αυτοί που έντυσαν επικοινωνιακά την εισβολή στο Ιράκ επιχείρηση ως «ιρακινή ελευθερία»(!), που άφησε 1.400.000 νεκρούς, αυτοί που έχουν αιματοκυλίσει σχεδόν όλον τον πλανήτη, αυτοί που διέλυσαν τη Συρία, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, αυτοί που «βρήκαν» στο Ιράκ ανύπαρκτα πυρηνικά και μυθικούς κορμοράνους, αυτοί που λένε αλήθεια μόνο κατά λάθος, ενοχλήθηκαν όχι μόνο από την προπαγάνδα του ρώσικου ιμπεριαλισμού, αλλά και από καθετί ρώσικο.

Αποδεικνύουν περίτρανα τι σημαίνει «αστική δημοκρατία» ή πιο σωστά ιμπεριαλισμός. Από κοντά στην υστερία και τα ντόπια τσιράκια, η κυβέρνηση της ΝΔ και ο «ανεξάρτητος τύπος». Έφτασαν στο σημείο να στοχοποιήσουν αστικό κανάλι που πέραν του 98% του χρόνου που αναπαράγει την νατοϊκή προπαγάνδα, έχει αφήσει κι ένα 2% του χρόνου για να αναπαράγει την ρώσικη.

Σε κάθε άδικο πόλεμο, το σύστημα επιδιώκει να φασιστικοποιήσει το «εσωτερικό μέτωπο». Να δείξει ως εχθρούς όποιους δεν είναι πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά του. Οι μαζικές συλλήψεις αντιπολεμικών διαδηλωτών στη Ρωσία την ίδια κατεύθυνση υπηρετεί.

Αυτή η μαζική υστερία στη χώρα μας έρχεται παράλληλα με την εγκληματική παράδοση όλης της χώρας στους αμερικανονατοϊκούς φονιάδες. Ενδεικτική η άθλια δήλωση υποτέλειας του προέδρου της Βουλής προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Μενέντεζ: «Από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο και από την Κρήτη μέχρι την Θράκη, σας παραδίδουμε την Ελλάδα σήμερα στα χέρια σας»!

Ανεξάρτητα με τις ιδιαίτερες απόψεις για την ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία, όλη αυτή η υστερία αποτελεί μια γενική πρόβα προετοιμασίας του φασιστικού κλίματος που επιδιώκει να διαμορφώσει το σύστημα για το ενδεχόμενο ενός άδικου πολέμου. Τα βήματα γνωστά: παραγωγή εχθρών στοχοποίηση, απομόνωση, τρομοκράτησή τους. Ας φανταστούμε τι θα συμβεί στην περίπτωση που πάει να γίνει αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση, αν η Ελλάδα εμπλακεί με βάση εντολές των αφεντικών της πιο ενεργά σε αυτόν ή σε έναν άλλο άδικο πόλεμο.

  • Κάθε προοδευτικός άνθρωπος πρέπει να καταγγείλει αυτό το κλίμα άγριας αντιδραστικής προπαγάνδας και στοχοποίησης.
  • Χαιρετίζουμε συντρόφους μας στη Ρωσία, οι οποίοι σε ένα αντίστοιχο κλίμα προσπαθούν να διαμορφώσουν ταξική, αντιπολεμική παρέμβαση.
  • Καταγγέλλουμε το κλίμα φασιστικοποίησης που διαμορφώνουν οι αμερικανονατοϊκοί φονιάδες αλλά και οι κυβερνήσεις –ανάμεσα στις οποίες και η ελληνική- στις κοινωνίες με στοχοποίηση του οποιουδήποτε ρώσικου στοιχείου. Καταγγέλλουμε το κλείσιμο σταθμών και διαδικτυακών τόπων.
  • Παλεύουμε για να δυναμώσει το αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Για την ειρήνη και φιλία ρώσικου και ουκρανικού λαού – Εξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία από την Ουκρανία.
  • Εξω οι Βάσεις από την Ελλάδα. Καμία συμμετοχή στην σύγκρουση – ούτε γη ούτε νερό ούτε αέρας στους φονιάδες των λαών.
  • Κάτω το κλίμα προετοιμασίας της κοινωνίας για το φασιστικό κλίμα που θα συνοδεύει έναν άδικο.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις