ΕΛΛΑΔΑ. Ερώτηση* κατέθεσε ο μη εγγεγραμμένος Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός στην Κομισιόν για τον Κ. Κατσίφα και τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Περατώθηκε η έρευνα των αλβανικών αρχών για τις συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα στις 28 Οκτωβρίου 2018, σε επεισόδιο με τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας (RENEA) κατά τη διάρκεια επετειακού εορτασμού για τους πεσόντες Έλληνες στρατιώτες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σύμφωνα με τις αλβανικές εισαγγελικές αρχές ο Κατσίφας αυτοκτόνησε με δύο (!) σφαίρες. Το κατάπτυστο αυτό πόρισμα είναι ενδεικτικό της στάσης των αλβανικών αρχών απέναντι στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, των οποίων τα δικαιώματα καταπατώνται κατ΄ εξακολούθησιν: ωμές δολοφονίες Ελλήνων (Κωνσταντίνος Κατσίφας, Αριστοτέλης Γκούμας), κατεστραμμένοι Ελληνορθόδοξοι ναοί, μεροληψία της αλβανικής δικαιοσύνης εις βάρος των μελών της ελληνικής μειονότητας και διαφόρων ειδών εκφοβισμοί, καθιστούν τη ζωή των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου ανυπόφορη.

Ερωτάται η Επιτροπή:

  1. Με ποιο τρόπο θα αντιδράσει στο κατάπτυστο αυτό εισαγγελικό πόρισμα το οποίο αντιβαίνει στην κοινή λογική;
  2. Θα θέσει ως προϋπόθεση την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, προκειμένου να συνεχιστούν οι προενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας με την ΕΕ;»

(*) Την αποκλειστική ευθύνη για τις απόψεις που δηλώνονται φέρει ο Ευρωβουλευτής. Οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν κατ’ ανάγκη την επίσημη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις