ΕΛΛΑΔΑ. «Η κυβέρνηση παραδέχεται ότι αδυνατεί να ενεργοποιήσει ουσιαστικά τους κρατικούς μηχανισμούς ελέγχου για τις τιμές των καυσίμων αλλά και βασικών ειδών διαβίωσης» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5».

«Όλο το τελευταίο διάστημα, ανακοινώνονται μεμονωμένα πρόστιμα αλλά επί της ουσίας οι ελεγκτικοί μηχανισμοί υπολειτουργούν» συνέχισε ο ίδιος. «Με την Ερώτηση που καταθέσαμε 62 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούμε από την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα αναλυτικά ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία σχετικά με τους ελέγχους στα καύσιμα ώστε και οι καταναλωτές να γνωρίζουν αλλά και να μην λοιδορείται συλλήβδην ολόκληρος ο κλάδος των πρατηριούχων καυσίμων» πρόσθεσε και τόνισε ότι «απαιτείται αυστηροποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου που θα εφαρμοστεί όμως στην πράξη».

«Με τον πληθωρισμό να έχει εκτοξευθεί σε υψηλό 28ετίας-τον υψηλότερο στην Δυτική Ευρώπη, με την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος σε όλη την Ευρώπη από τον περσινό Ιούλιο και με ιστορικό υψηλό στην τιμή της βενζίνης από το 2012 η κυβέρνηση αρνείται να πάρει αποφασιστικά μέτρα για την στήριξη της κοινωνίας» επισήμανε ο βουλευτής. «Εδώ και μήνες θα έπρεπε να έχει προχωρήσει στη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και στην επιβολή πλαφόν στην χονδρεμπορική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως διεκδίκησαν και πέτυχαν η Ισπανία και η Πορτογαλία», υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Παρά και τη σχετική σύσταση της Κομισιόν η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε καμία τέτοια πρωτοβουλία, αλλά επέλεξε να κρυφτεί πίσω από την ΡΑΕ για την φορολόγηση των υπερκερδών των παρόχων ενέργειας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση υποτίμησε το μέγεθος της κρίσης και καλλιέργησε μία εικονική πραγματικότητα για την κρίση που επ’ ουδενί δεν ήθελε να χαλάσει. Την ίδια στιγμή παραμένει δεμένη σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα τα οποία δεν θέλει να πειράξει» δήλωσε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Μητσοτάκης αναζητά οδό διαφυγής από τα αδιέξοδα στα οποία ο ίδιος έχει οδηγήσει την ελληνική κοινωνία. Πολύ σύντομα θα υπάρξει δημοκρατική διέξοδος για την εφαρμογή ενός προγράμματος προοδευτικής ανάταξης της οικονομίας το οποίο θα αντιμετωπίζει το ζήτημα της ακρίβειας στον πυρήνα του».

Ακούστε την συνέντευξη εδώ:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις