ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Πρωτοστατούντος του νέου Γραμματέα της Γ. Νικολακόπουλου, η Ν.Ο του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει την στοχοποίηση των ελαιοκαλλιεργητών της Πελοποννήσου από την κυβέρνηση, ενώ προτείνει και μια σειρά από μέτρα για την καταπολέμηση αυτής της δυσμενούς κατάστασης. Μιας κατάστασης που είναι ακόμα χειρότερη στην Μεσσηνία σύμφωνα με την Ν.Ο του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι ελαιοκαλλιεργητές της Πελοποννήσου στο στόχαστρο της Κυβέρνησης!

Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια χρονιά οι ελαιοκαλλιεργητές της Πελοποννήσου μιας και ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η πίστωση κονδυλίων για την δακοκτονία ύψους 4.285.000€, την ώρα που η παραγόμενη ποσότητα αγγίζει τους 100.000 τόνους καθιστώντας μας ως την 1η Περιφέρεια σε ελαιοπαραγωγή άρα και σε εισφορές – παρακράτηση που υπόκεινται οι αγρότες μας! Ενώ η 2η ελαιοπαραγωγική περιφέρεια αυτή της Κρήτης με παραγωγή πέριξ των 80.000 τόνων, της διατίθενται 10.747.300€

Ο αριθμός των συμβασιούχων Γεωπόνων δακοκτονίας είναι ελλιπέστατος ενώ η δικαιούμενη χιλιομετρική αποζημίωση (0.15€/χλμ) για τις μετακινήσεις τους παραμένει ίδια δίχως να έχει συνεκτιμηθεί η αύξηση στην τιμή της βενζίνης.

Για την Μεσσηνία τα πράγματα είναι ακόμα πιο ευαίσθητα μιας και λόγω του ΠΟΠ Καλαμάτα η δακοκτονία της Περιφέρειας είναι το μόνο μέσο προστασίας. Άρα οφείλουμε άμεσα να προστατεύσουμε τους παραγωγούς και εξαιρετικό προϊόν μας στην δύσκολη αυτή συγκυρία.

Απαιτούμε:

  • Συμπληρωματική χρηματοδότηση του προγράμματος δακοκτονίας για να μπορούν να γίνουν οι ενδεδειγμένοι ψεκασμοί σε όλες τις Π.Ε.
  • Να αυξηθεί ο αριθμός των γεωπόνων δακοκτονίας
  • Να αναπροσαρμοστεί το κόστος χιλιομετρικής αποζημίωσης
  • Να καταργηθεί ο κόφτης των 60 μετακινήσεων για τις 120 εργάσιμες ημέρες που προσλαμβάνονται ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να επιτηρούν το έργο.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις