ΕΛΛΑΔΑ. "Όσο και αν κάποιοι επιχειρούν να ‘’θάψουν’’ το θέμα, όσο και αν η κυβέρνηση προσποιείται ότι δεν την αφορά, το ζήτημα αυτό είναι πολύ χοντρό για να συγκαλυφθεί. Και μάλλον κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι το ζήτημα αυτό ούτε τελείωσε αλλά ούτε και εκτονώθηκε με τη δημοσιοποίηση του. Αντίθετα, τώρα αρχίζει" επισήμανε ο κ. Κατρίνης τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία θα πρέπει να κληθούν ο διοικητής της ΕΥΠ και ο Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός αναγκάστηκε να αποδεχθεί τη σύγκληση της Επιτροπής αφού το θέμα προσλαμβάνει μεγάλες διαστάσεις. Τόνισε όμως ότι θα έπρεπε να είναι παρών στην ολομέλεια ο Πρωθυπουργός για να απαντήσει, αφού η ΕΥΠ υπάγεται στο Μαξίμου.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο Μιχάλης Κατρίνης ήταν ιδιαίτερα δηκτικός, τονίζοντας:

‘’Πριν από 16 χρόνια αποκαλύφθηκε από υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή η παράνομη εγκατάσταση ειδικού λογισμικού σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας με το οποίο παρακολουθούνταν ο τότε Πρωθυπουργός και υπουργοί της τότε κυβέρνησης.

Της δικής σας παράταξης ήταν, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν σας προβληματίζει; Τι έγινε έκτοτε; Αποκαλύφθηκε τίποτα; Βρέθηκαν οι ένοχοι; Υπήρξαν επιπτώσεις; Υπήρξαν μέτρα θωράκισης και προστασίας του απορρήτου των επικοινωνιών, ζήτημα που αφορά τις δημοκρατικές ελευθερίες, ζήτημα που αφορά όλους τους πολίτες αυτής της χώρας; Επιτέλους, τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα; Ποιοι είναι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να εγκαθιστούν παράνομα λογισμικά παρακολούθησης και να παρακολουθούν τον πρωθυπουργό της χώρας; Ποιοι είναι αυτοί που χρησιμοποιούν το ειδικό λογισμικό Predator, που κοστίζει εκατομμύρια ευρώ, και επιχειρούν να παγιδεύσουν και να παρακολουθούν το κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ;Ποιους άλλους παρακολουθούν’’.

Ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι υπάρχει πλήθος ερωτηματικών που ζητούν απαντήσεις και επισήμανε ότι θα πρέπει να έρθει στη Βουλή και να δώσει απαντήσεις ο ίδιος ο πρωθυπουργός που μία από τις πρώτες πράξεις της κυβέρνησης του, ήταν να υπαγάγει την ΕΥΠ απευθείας στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και να καταθέσει τροπολογία σύμφωνα με την οποία ο διοικητής της ΕΥΠ δεν χρειάζεται να έχει πτυχίο Πανεπιστημίου.

‘’ Δεν θα ξαναγυρίσουμε στην εποχή των κοριών της περιόδου 1989-1993. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να δώσει τη μάχη της δημοκρατίας και της διαφάνειας.’’ τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις