ΜΕΣΣΗΝΙΑ. «Το καλάθι του νοικοκυριού δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα επιδιώκει να λύσει» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1. «Η γνωμοδότηση - κόλαφος της Επιτροπής Ανταγωνισμού επισημαίνει τον κίνδυνο διάχυσης του κόστους στα προϊόντα καλαθιού αλλά και την ενδεχόμενη αδυναμία προμηθευτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες» συνέχισε ο ίδιος.
«Παράλληλα οι φορείς της αγοράς διαμαρτύρονται για την ανεπάρκεια των ελέγχων στην αγορά, που δημιουργούν και φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού» πρόσθεσε. «Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε πρόστιμα μόλις 90.000 ευρώ για τον Σεπτέμβρη, σε μια αγορά όπου η κερδοσκοπία ζει και βασιλεύει» επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει επιτέλους να υπάρξουν μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ και στα καύσιμα» τόνισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Και βεβαίως να επανέλθει η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης, η τιμή του οποίου λόγω του μεταφορικού κόστους επηρεάζει το σύνολο της οικονομίας και τις τιμές των προϊόντων».

«Η κυβέρνηση θυμάται το δημοσιονομικό κόστος μόνο όταν είναι να λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας των καταναλωτών, αλλά επιδοτεί την πιο ακριβή αγορά ενέργειας στην Ευρώπη με 9,5 δισ. μόνο για το 2022» υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης.

«Η κυβέρνηση έχει πάρει την πολιτική απόφαση να στηρίξει την αισχροκέρδεια στην αγορά ενέργειας αντί να πάρει μέτρα που θα έδιναν πραγματική ανάσα στους πολίτες» δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης, καταλήγοντάς: «H χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και για αυτό απαιτείται πολιτική αλλαγή. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό».

Παρακολουθήστε την συνέντευξη εδώ: https://youtu.be/tXSBg2Yp8k0

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις