ΚΟΣΜΟΣ. Ερώτηση* κατέθεσε στην Κομισιόν ο μη εγγεγραμμένος Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός για τους προκλητικούς ισχυρισμούς Ερντογάν με εξίσωση Παλαιστίνης-Κασμίρ-Δυτικής.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Στο πλαίσιο των γενικευμένων προκλήσεων απέναντι στην Ελλάδα, ο Τούρκος Πρόεδρος, με ομιλία που εξεφώνησε στις 21 Οκτωβρίου στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, προσπάθησε να προβεί σε μία επικίνδυνη εξίσωση της Παλαιστίνης, του Κασμίρ και της Δυτικής Θράκης, ως περιοχών στις οποίες οι μουσουλμάνοι δέχονται καταπίεση και καταπατώνται τα δικαιώματά τους. Στην εν λόγω ομιλία, ο Ερντογάν επέλεξε να μιλήσει για την ισλαμοφοβία που υφίστανται οι Έλληνες μουσουλμάνοι στη Δυτική Θράκη, τους οποίους ο ίδιος θρασύτατα αποκαλεί “Τούρκους”, κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης, και προέτρεψε τους παρευρισκομένους ισλαμιστές ηγέτες να συνεργαστούν στη Δυτική Θράκη, το Κασμίρ και την Παλαιστίνη, όπου “οι ρατσιστικές επιθέσεις και η ρητορική μίσους κατά των μουσουλμάνων αυξάνονται”. Είναι πρόδηλο ότι η Τουρκία επιχειρεί να δώσει εθνοτικό χαρακτήρα στη θρησκευτική μειονότητα της Θράκης και να την εργαλειοποιήσει επικαλούμενη την υποτιθέμενη καταπίεση που αυτή υφίσταται, με απώτερο σκοπό να επαναλάβει το σενάριο της αιματοβαμμένης Κύπρου.

Στο πλαίσιο αυτό ερωτάται η Επιτροπή:

  1. Σκοπεύει να δώσει απάντηση στο κρεσέντο προκλητικότητας και αναθεωρητισμού της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, και, κατ΄επέκτασιν, στην ΕΕ;
  2. Προτίθεται να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία η οποία προκειμένου να υπηρετήσει το δόγμα του παντουρκισμού, καταπατά κάθε έννοια διεθνούς δικαίου;»

(*)Την αποκλειστική ευθύνη για τις απόψεις που δηλώνονται φέρει ο Ευρωβουλευτής. Οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν κατ’ ανάγκη την επίσημη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις