ΕΛΛΑΔΑ. Στην πρωινή εκπομπή του Mega, «Κοινωνία Ώρα Mega», μίλησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, για την υπόθεση της Εύας Καϊλή. Όπως υποστήριξε υπήρχε δεδομένη πρόθεση της 44χρονης πολιτικού να μετακινηθεί στη Νέα Δημοκρατία, όπως και δεδομένη πρόθεση από το Κίνημα Αλλαγής για διαγραφή της. Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινόπουλο, μάλιστα, το πρόσωπο της κ. Καϊλή θα ταυτιστεί με τη… Ρούλα Πισπιρίγκου σε ό,τι αφορά την πολιτική.

«Νομίζω ότι κανείς δεν θέλει να το πιστέψει. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό δεν είναι αλήθεια αυτό, όχι μόνο επειδή τη γνωρίζαμε, ξέρουμε ότι είναι ένα δημόσιο πρόσωπο στην Ελλάδα και κανείς δεν θέλει να συμβαίνουν όλα αυτά που ακούγονται. Από όπου πέρασε η κ. Καϊλή, δεν σημαίνει ότι η ατομική ευθύνη της ότι θα γίνει συλλογική. Το δεύτερο ζητούμενο είναι τι έκανε η κ. Καϊλή. Το BBC χθες έλεγε για τις σχέσεις της κ. Καϊλή με τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Δημητριάδη. Ήθελε να γίνει μέλος της ΝΔ η κ. Καϊλή, εμείς περιμέναμε να βγει το «διαζύγιο» και θα ανακοίνωνε την ήδη νέα «σχέση» της. τα ευρωπαϊκά κόμματα έχουν τη δική τους λειτουργία, το σοσιαλιστικό κόμμα δεν την διέγραψε την ίδια μέρα της έκανε αναστολή. Το καλοκαίρι όταν πήγε ο κ. Ανδρουλάκης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η κ. Καϊλή πάντα ταυτιζόταν με την γραμμή Μαξίμου, όχι της ΝΔ. Μετά ήταν μέλος της PEGA και δεν ήθελε να έρθει η PEGA στην Ελλάδα, η επιτροπή. Τρίτον, ο τρόπος που συμπεριφερόταν πολιτικά σε όλα τα ζητήματα», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Όλοι οι ακόλουθοι του κόμματος στη ΔΕΘ συνήθως πάνε στην ομιλία του αρχηγού του κάθε κόμματος, η κ. Καϊλή προτίμησε να πάει στην ομιλία του κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Δεν ξέρω αν είναι ΠΑΣΟΚ η κ. Καϊλή, δεν την τιμά ο τρόπος που φέρεται. Δεν είναι θέμα ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι πλήττει το πολιτικό σύστημα, όχι μόνο το ευρωπαϊκό αλλά και το ελληνικό. Ο κόσμος για ακόμη μία φορά απογοητεύεται πάρα πολύ και νιώθει ότι τελικώς όλα καταλήγουν εκεί».

«Η κ. Καϊλή θα είναι κάτι σαν την Πισπιρίγκου στα ΜΜΕ. Αυτό χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση μονοθεματικά. Δεν συγχέω όμως τις δύο υποθέσεις. Τι κάνει τώρα η «Πισπιρίγκου της ευρωβουλής»; Σταματάμε να μιλάμε για τις τράπεζες και τα επιτόκια, σταματάμε να μιλάμε για το ότι ανακοίνωσε ένας υπουργός ότι παρακολουθείται αλλά δε το γνώριζε ο πρωθυπουργός», απάντησε για το αν το θέμα θα πλήξει το ΠΑΣΟΚ.

«Το Μαξίμου θέλει να έχει “Πισπιρίγκου” να μην συζητάμε τίποτα άλλο. Έχει βγει ο κ. Χατζηδάκης και είπε ότι τον παρακολουθούσαν αλλά δεν το ήξερε ο πρωθυπουργός. Και δεν υπάρχει κανείς από το πρωί μέχρι το βράδυ, ούτε ένα κανάλι που να το σχολιάσει. Ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι τον παρακολουθούσαν αλλά ότι έχει μόνο εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό ότι δεν τον παρακολουθούσε», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το αν αποκλείει η παρακολούθηση Ανδρουλάκη να σχετίζεται με την υπόθεση Καϊλή, σχολίασε πως «Είναι το κύριο επιχείρημα του Μαξίμου αυτό. Ο πρωθυπουργός βγήκε και έδιωξε τους κ.κ. Δημητριάδη και Κοντολέοντα, λέγοντας ότι αυτό που έγινε στον κ. Ανδρουλάκη, ήταν ένα νόμιμο λάθος και ότι «εάν το ήξερα δεν θα το επέτρεπα». Αυτό σημαίνει ότι το θέμα των παρακολουθήσεων δεν έχει σχέση, με ποινικά ζητήματα. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν ήταν ποινικό, είναι όμως το Μαξίμου τόσο άθλιο στο οποίο λένε, ότι οι Βέλγοι ήξεραν πριν εάν χρόνο και άρχισαν πριν έναν χρόνο και άρχισαν πριν έναν χρόνο να παρακολουθούν τον Ανδρουλάκη, ο οποίος δεν μιλούσε με την Καϊλή».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις