ΕΛΛΑΔΑ. Ανοιχτὴ Επιστολὴ στέλνει στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Δρ Sam Chechwas την οποία εκυκλοφόρησε στις 13.12.2022 επ΄ ευκαιρίᾳ του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων. Ο Φίλος του Τάματος του Έθνους στην επιστολή προτείνει: «…ν' αναλάβετε πρωτοβουλία για το πέρας του πολέμου μεταξύ Ρωσίας- Ουκρανίας…» στα Καλάβρυτα στο δημοτικό διαμέρισμα Αροανίας, δηλ. στην επαρχία που έγινε το μεγαλύτερο ελληνικό ολοκαύτωμα από τους Ναζί, στο διάστημα 30 Νοεμβρίου έως και 14 Δεκεμβρίου 1943.

Η ανοικτή επιστολή

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη,

Η παρούσα δημόσια ανάρτηση / επιστολή μου , έχει τον χαρακτήρα έκκλησης.

Ως αναγνωρισμένη θεσμική προσωπικότητα σε Ε.Ε και ΗΠΑ, που είσαστε .

Ως πρωθυπουργός χώρας του ΝΑΤΟ .

Ως πρωθυπουργός της Ελλάδας με την τρισχιλιετή ιστορία και δεσμούς - μεταξύ άλλων - με την περιοχή της Κριμαίας, που οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν Σκυθία και ίδρυσαν πόλεις/ αποικίες, συνδεόμενοι διαχρονικά με την περιοχή που αργότερα με Κέντρο το Κίεβο έγινε η πατρίδα των Ρώς, οι οποίοι εκχριστιανίστηκαν από τους ορθοδόξους Βυζαντινούς στην περιοχή της Χερσώνας .

Που στη συνέχεια αποτέλεσε κέντρο της ιστορικής Ρωσίας, μέρος της ΕΣΣΔ και από το 1991 την Ουκρανία ως ανεξάρτητη χώρα.

Σας παρακαλώ και σας προτρέπω , ως Νιγηριανός στην καταγωγή, Ελληνικής παιδείας ( Οδοντιατρική στο Α.Π.Θ ) , Αμερικανός Πολίτης ( U.S.A citizen) , ν' αναλάβετε πρωτοβουλία για το πέρας του πολέμου μεταξύ Ρωσίας- Ουκρανίας , μετά από 10 μήνες καταστροφής της Ουκρανίας και εξ αντανακλάσεως της παγκόσμιας οικονομίας ενέργειας και τροφίμων, με αντίκτυπο στη ζωή όλων μας , ανά τον κόσμο.

Θεωρώ πως, ως Έλληνας, απόγονος του θεωρητικού της Μεσότητας Αριστοτέλη , έχετε την ηθική υποχρέωση, να καταδείξετε και να πείσετε , τόσο τον Πρόεδρο Πούτιν , όσο και τον Πρόεδρο Ζελένσκι, την Ε.Ε και τον Πρόεδρο Μπάϊντεν που σας εκτιμά , ότι συμφέρον όλων είναι η άμεση διακοπή του πολέμου και η από κοινού ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Ναι, η Ελλάδα, μ' εσάς στην θεσμική Κεφαλή της χώρας, έχετε την ιστορική και ηθική υποχρέωση να διαδραματίσετε πρωταγωνιστικό ρόλο και να πείσετε με ανθρωπιστικά επιχειρήματα , όλες τις πλευρές να πάψουν τον πόλεμο , θυμίζοντας τους, πως Ουκρανοί και Ρώσοι μαζί πολέμησαν ενωμένοι, σαν αδέλφια, τον Ναζισμό στο Στάλινγκραντ και τον διέλυσαν.

Σήμερα δεν πρέπει να διαλύονται μεταξύ τους, προς τέρψη και χαρά των εχθρών τους.

Όπως έγραψε ο μεγάλος Κινέζος αρχαίος στρατηγιστής Σουν Τζού , αλλά και ο Έλληνας αρχαίος Πολύαινος στα " στρατηγήματά " του, πρέπει να δώσετε και να πείσετε για αξιοπρεπή απεμπλοκή των εμπολέμων , χωρίς να νιώσουν ηττημένοι, αλλά αξιοπρεπώς συμβιβασμένοι , δηλ. εν μέρει χαμένοι και εν μέρει κερδισμένοι, αλλά όχι ηττημένοι.

Ο μόνος που μπορεί να οδηγήσει την σκέψη των ηγετών των εμπλεκομένων σε αυτή την κατεύθυνση , είσαστε εσείς, ο Έλληνας Κεντρώος Ηγέτης, της αρχής της Μεσότητας, δηλ. της Ειρήνης και όχι της ύβρεως του πολέμου.

Σας ικετεύω, εδώ απο τη διασπορά του Ελληνισμού, του πολιτισμού που λάτρεψα και με έκανε " Έλληνα" μέσω της παιδείας και της αγωγής, όπως τον Νιγηριανό συμπατριώτη μου Γιάννη Ατεντοκούμπο , Carpe Diem και give peace a chance

Για συμβολικούς λόγους συνάντησης των αντιμαχόμενων πλευρών Ρωσίας/ Πούτιν - Ουκρανίας/ Ζελένσκι, προτείνω να τους φιλοξενήσετε στα Καλάβρυτα στο δημοτικό διαμέρισμα Αροανίας, δηλ. στην επαρχία που έγινε το μεγαλύτερο ελληνικό ολοκαύτωμα από τους Ναζί , στο διάστημα 30 Νοεμβρίου έως και 14 Δεκεμβρίου 1943.

Με σεβασμό και εκτίμηση,

Sam Chekwas»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις