ΕΛΛΑΔΑ. Για όργιο με απευθείας αναθέσεις της Νέας Δημοκρατίας ύψους 8,5 δισ. ευρώ την τελευταία τριετία που δεν έχει προηγούμενο κάνει λόγο το newsbomb.gr, με αποτέλεσμα οι αποκαλύψεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Πρόσωπα, «χρυσά παιδιά» της Νέας Δημοκρατίας, που θησαυρίζουν με δημόσιο χρήμα, και απευθείας αναθέσεις και «χρυσές» συμβάσεις, την ώρα που το 85% των Ελλήνων χρειάζεται συσσίτιο, επιδόματα φτώχειας και κάρτα ανεργίας.

Αρχικά αποκαλύφθηκε πως η Σοφία Νικολάου, η πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής πρωταγωνιστούσε στις απευθείας αναθέσεις με αδιαφανείς διαδικασίες. Το θέμα αναδείχθηκε στη Βουλή από το ΣΥΡΙΖΑ. Εν συνεχεία αποκαλύφθηκε πως ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ Ανδρέας Πάτσης, εκτός από διάτρητο Πόθεν Έσχες είχε εξασφαλίσει για το δικηγορικό του γραφείο 27 συμβάσεις με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συνολικού ύψους 821.877 ευρώ.

Ακολούθησε η αποκάλυψη της υπόθεσης του βουλευτή Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Θέμη Χειμάρα, ο οποίος μέσω επιχειρήσεων συμφερόντων του είσπραξε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από συμβάσεις του Δημοσίου. Τα προηγούμενα 24ωρα ήλθε στο φως και η υπόθεση της βουλευτού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Άννας Ευθυμίου, η οποία παρείχε υπηρεσίες σε σταθερή βάση προς τον ΕΦΚΑ, παράλληλα με τη βουλευτική της θητεία.

Το Newsbomb.gr φέρνει στο φως τις περιπτώσεις των Ανδρέα Κουτούπη και Ανδρέα (Άκη) Ροδάκου, που έχουν την τελευταία τριετία εξασφαλίσει μέσω διαφόρων εταιρειών συμφερόντων τους, σχεδόν 420 συμβάσεις αξίας 5,5 εκατ. ευρώ περίπου από το Δημόσιο μέσα από εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις και διαγωνιστικές διαδικασίες. Ο Ανδρέας Κουτούπης, είναι συντονιστής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ. Ο Ανδρέας Ροδάκος δεν κατέχει επίσημη θέση στη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο είναι φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη, κάτι που άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρει στα social media του.

Όλοι αυτοί έχουν σχέσεις και συνεργασίες με βουλευτές του κόμματος αλλά και στελέχη σε θέσεις κλειδιά και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι το πεδίον επιρροής τους επεκτείνεται μέχρι την Πελοπόννησο…

Το Newsbomb.gr γράφει:

Η ΚnR και το Δημόσιο

«Ο 49 ετών Ανδρέας Γ. Κουτούπης είναι ιδρυτής και βασικός μέτοχος της ελεγκτικής εταιρείας KnR Governance, Risk, Compliance & Internal Audit Services. Είναι αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Λογιστικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, κατά τη διάρκεια της εικοσαετούς επαγγελματικής του σταδιοδρομίας στον χώρο της ελεγκτικής έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλες τις μεγάλες τράπεζες στην Ελλάδα και τις θυγατρικές τους στα βαλκάνια σε έργα εταιρικής διακυβέρνησης, διαχείρισης επιχειρηματικών κινδύνων και εσωτερικού ελέγχου, όπως επίσης και με περισσότερους από 200 οργανισμούς και επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι κάτοχος πτυχίου Δημόσιας Διοίκησης (Πάντειο Πανεπιστήμιο), Μεταπτυχιακού στον Εσωτερικό Έλεγχο και στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (Cass Business School, City University, London-UK) και Διδακτορικού Διπλώματος στην Εταιρική Διακυβέρνηση και τον Εσωτερικό Έλεγχο (Πάντειο Πανεπιστήμιο).

Από νεαρός υπήρξε μέλος της ΔΑΠ και στη συνέχεια της ΔΑΚΕ. Το 2009 βρέθηκε στη δημοσιότητα, διότι αν και είχε καταφέρει να διεκδικήσει και να καταλάβει τη θέση του ειδικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών με αρμοδιότητα στην εποπτεία των ΔΕΚΟ με τις ανοικτές διαδικασίες που είχε εγκαινιάσει η τότε κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, αποπέμφθηκε μέσα σε 24 ώρες από τη θέση, όταν έγιναν γνωστά τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία ο κ. Κουτούπης «στόλιζε» την νεοσύστατή κυβέρνηση Παπανδρέου μέσω του facebook (την ώρα που προθυμοποιούνταν να την υπηρετήσει).

Στη δεκαετία που πέρασε ο κ. Κουτούπης ανέπτυξε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, αρχικά μέσω της εταιρείας ΑΝ∆ΡΕΑΣ ΚΟΥΤΟΥΠΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. και εν συνεχεία μέσω της KnR Governance, Risk, Compliance & Internal Audit Services.

Στις εκλογές του 2019 συνέβαλε στη νίκη της ΝΔ, από την κρίσιμη θέση του συντονιστή της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας. Αν και εν συνεχεία δεν κατέλαβε κυβερνητική θέση, ωστόσο είδε τις δουλειές να απογειώνονται, καθώς η KnR βρέθηκε να λαμβάνει πλήθος απευθείας αναθέσεων και διαγωνισμών από το Δημόσιο.

Συμβολή σε αυτό είχε και ο μέτοχος μειοψηφίας της KnR και συνεργάτης του Κουτούπη, ο εσωτερικός ελεγκτής Άκης Ροδάκος, ο οποίος εκμεταλλευόμενος αρχικά τις γνωριμίες του συνεταίρου του φέρεται να ανέπτυξε ένα δίκτυο στενών επαφών με στελέχη του κυβερνόντος κόμματος. Θεωρείται πως οι γνωριμίες αυτές οδήγησαν την KnR, αλλά και τον ίδιο τον κ. Ροδάκο ατομικά, να σαρώνει τους διαγωνισμούς για διάφορα έργα.

Είναι ενδεικτικό πως στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων «Προμηθεύς» αναρτήθηκαν το 2019 συνολικά 79 συμβάσεις δημοσίων φορέων με την KnR συνολικού ύψους 651.568 ευρώ. Το 2020 οι συμβάσεις δημοσίων φορέων με την KnR αυξήθηκαν κατά 35% και ανήλθαν συνολικά στις 106 με το συνολικό τους ύψος να διαμορφώνεται στα 1,48 εκατ. ευρώ. Το 2021 αναρτήθηκαν στο «Προμηθεύς» συνολικά 96 συμβάσεις συνολικού ύψους 997.656 ευρώ, ενώ το 2022 οι συμβάσεις δημοσίων φορέων με την KnR ανήλθαν σε 21 στον αριθμό και το ύψος τους ήταν 506.604 ευρώ. Συνολικά δηλαδή το διάστημα 2019 – 2022 η KnR Governance, Risk, Compliance & Internal Audit Services εξασφάλισε από το Δημόσιο 302 συμβάσεις ύψους 3,6 εκατ. ευρώ!»

Δείτε εδώ όλο το ρεπορτάζ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις