ΕΛΛΑΔΑ. Μία ανάσα από την επίσημη προκήρυξη των εκλογών φαίνεται ότι βρισκόμαστε, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σήμερα στο briefing να επιβεβαιώνει ουσιαστικα τα σενάρια για κάλπες στις 9 Απριλίου.

Πάμε ολοταχώς για εκλογές στις 9 Απριλίου. Ο Γιάννης Οικονόμου σε ερώτηση του MEGA ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι αυτή είναι η πιθανότερη ημερομηνία για να στηθούν οι κάλπες.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την Κύπρο, όπου συναντήθηκε με τον νέο Κύπριο πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, τόνισε πως οι κάλπες και όχι οι δημοσκοπήσεις θα διαμορφώσουν τους συσχετισμούς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί και ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

«Να ορίσει σήμερα κιόλας ημερομηνία και για εκλογές και για debate. Διότι και το 2019 «ανοιχτό ενδεχόμενο» άφηνε και πήγαμε σε εκλογές με τον ίδιο κρυπτόμενο», δήλωσε η Πόπη Τσαπανίδου, κυβερνητική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι δεν θα θυσιαστεί το δικαίωμα των πολιτών να ακούσουν όλες τις απόψεις των κομμάτων προς χάριν επιλογών τεχνητής πόλωσης», ανέφερε το ΠΑΣΟΚ.

Το πολιτικό κλίμα είναι ήδη σαφώς προεκλογικό, ενώ παραμένει στο επίκεντρο των συζητήσεων η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές.

Αρχές Μαρτίου αναμένεται η προκήρυξη των εκλογών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις