ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Αύριο Τρίτη εκδικάζεται η πρώτη έφεση που κατέθεσε η Εύα Καϊλή διεκδικώντας την απελευθέρωσή της με περιορισμούς για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο, Qatar Gate, με φόντο την απελευθέρωση, υπό όρους, του συζύγου της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Απών ο Μαρί

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εκδίκαση της έφεσης δε θα είναι παρών ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί, για λόγους υγείας.

Θα αντικατασταθεί από συνάδελφό του ενώ θα είναι παρόντες και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αλλά και ο Έλληνας συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Αύριο, θα εκδικαστεί και η έφεση του Βέλγου ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα.

Η γραμμή Καϊλή

Η έφεση είναι η ίδια διαδικασία με αυτήν της ακρόασης για την αποφυλάκιση, δηλαδή θα λάβει τον λόγο και η κ. Καϊλή η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, θα επαναλάβει ότι είναι αθώα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, δεδομένου ότι την προηγούμενη εβδομάδα αφέθηκε ελεύθερος με ηλεκτρονικό βραχιολάκι ο σύζυγός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Όλα ανοιχτά

Επιπλέον, ο Παντσέρι φαίνεται να έχει πει πολλά, συνεπώς ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες αλλοίωσης των στοιχείων της έρευνας.

Από την άλλη, εάν αφεθεί προσωρινά ελεύθερη θα είναι «χτύπημα», όπως λένε, στον καλύτερο δικαστή του Βελγίου, τον ανακριτή Κλεζ, κάτι που κάποιοι νομικοί κύκλοι θεωρούν απίθανο.

Επίσης, ήρθαν Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν και νέα στοιχεία όπως το τηλέφωνο στην αδερφή της Εύας Καϊλή, αλλά και USB, συνεπώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την πρώην αντιπρόεδρο του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις