ΕΛΛΑΔΑ. Τη διαβεβαίωση ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ισχυρές και δεν επηρεάζονται άμεσα από τη διεθνή τραπεζική κρίσης έδωσε η πρωθυπουργός, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, επιβεβαιώντας τις δηλώσεις που είχε κάνει προ ημερών και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι οι καταθέσεις των ελλήνων πολιτών είναι προστατευμένες, ενώ δήλωσε «η Ελλάδα είναι σε πολύ ισχυρότερη θέση απο το 2019, η ανεργία αποκλιμακώνεται, το δημόσιο χρέος μειώνεται με τον πιο γρήγορο ρυθμό στην ΕΕ και η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην προσέλκυση επενδύσεων.

«Καθώς η Ελλάδα θα εξακολουθεί να κάνει βήματα προόδου και να αποκτά -επιτέλους- την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα, θα μπορούμε να προσβλέπουμε ότι και το κόστος δανεισμού για τις ελληνικές επιχειρήσεις, για τα ελληνικά νοικοκυριά, θα μειωθεί, με αποτέλεσμα να μην είμαστε τόσο αρνητικά εξαρτημένοι από οποιαδήποτε αύξηση επιτοκίων καθορίζεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις