ΗΛΕΙΑ. Τη μάχη του σταυρού στην Ηλεία με τη ΝΔ θα δώσει στις προσεχείς εκλογές της 21ης Μαΐου ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η απόφαση ελήφθη μετά την συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος διετέλεσε Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Νοέμβριο του 2014 έως τον Δεκέμβριο του 2019. Διατέλεσε Υπουργός Εθνικής Άμυνας (δύο θητείες), Υπουργός Εξωτερικών, Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και Δήμαρχος Αθηναίων (δύο θητείες). Εξελέγη Βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κατ’ επανάληψη (1993, 2004, 2007, 2009 και 2012).

Υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις στο Διπλωματικό Σώμα από το 1980 έως το 1993. Διετέλεσε Ειδικός Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόξενος της Ελλάδος στη Λιέγη (Βέλγιο) και στη Γενεύη (Ελβετία).

Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθως έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στo Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών του ULB (Université libre de Bruxelles) στις Βρυξέλλες. Είναι επίτιμος Διδάκτορας των Πανεπιστημίων ADELPHI (Νέα Υόρκη), DREXEL (Φιλαδέλφεια), KINGSTON (Λονδίνο) και του DEREE (Αθήνα) και είναι Επίτιμος Καθηγητής Σύμβουλος της Σχολής Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, Επίτιμος Καθηγητής της Κρατικής Ακαδημίας Τεχνολογικών Επιστημών της Μόσχας (Ρωσία), και του Ευρωπαϊκού Κολεγίου της Πάρμας (Ιταλία).

Ο κ. Αβραμόπουλος έχει παρασημοφορηθεί και έχει τιμηθεί με ανώτατες κρατικές διακρίσεις από πολλές χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρο, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Μάλτα, Καζακστάν, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Βατικανό, Βενεζουέλα, Γιουγκοσλαβία και Λίβανο.

Είναι παντρεμένος με τη Βίβιαν και έχει δύο γιους, τον Φίλιππο και τον Ιάσονα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις