ΕΛΛΑΔΑ. «Καλωσήρθατε στην ουσία στο σπίτι σας». Με αυτά τα λόγια ο απερχόμενος υπουργός Ναυτίλιας και Νησιωτικής Πολιτικής υποδέχθηκε τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος επέστρεψε έπειτα από σχεδόν 10 χρόνια από την προηγούμενη θητεία του ως υπουργός.

«Ήμουν, είμαι και θα είμαι ένας άνθρωπος της θάλασσας», ήταν η απάντηση του Λάκωνα Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο οποίος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε στην ομιλία του «η ναυτιλία είναι το αντίδοτο και η απάντηση σε κάθε κρίση. Η Ελλάδα λόγω της ναυτιλίας δυναμώνει συνεχώς και γίνεται πιο ισχυρή σε διπλωματικό, πολιτικό και εθνικό επίπεδο».

Για τους στόχους του υπουργείου ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανέφερε πως μεταξύ αυτών είναι:

  • να διευκολύνουμε όσο μπορούμε την ελληνική ναυτιλία, να στηρίξουμε τον Έλληνα ναυτικό
  • να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες από το υπουργείο
  • να στηρίξουμε τον κλάδο του θαλάσιου τουρισμού
  • να συνεχίσουμε και να ενισχύσουμε τη δημιουργία μιας σύγχρονης λιμενική πολιτικής που θα ανταποκρίνεται στις ανάγγκες του μέλλοντος
  • να ενισχύσουμε τη διασύνδεση και ανάπτυξη της νησιωτικής Ελλάδας όπου σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει ο υφυπουργός, εκπρόσωπος των Δωδεκανήσων, Γιάννης Παππάς.

Ο υπουργός κατέληξε λέγοντας «Πρέπει να καταστήσουμε κοινή συνείδηση ότι δεν υπάρχει Ελλάδα χωρίς θάλασσα και χωρίς καράβια με ελληνική σημαία».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις