ΕΛΛΑΔΑ. Το κόμμα «Σπαρτιάτες» τάραξε τα λιμνάζοντα νερά όχι μόνον της χώρας αλλά και της Σπάρτης που αιφνιδιασμένη, αφού το κόμμα υπήρχε από το 2017, διαφωνεί με την ονομασία και ζητά αλλαγή. Ο Βασίλης Στίγκας, πρόεδρος του κόμματος έχει αναμειχθεί στην πολιτική από νεαρός

Ποιος είναι ο Βασίλης Στίγκας

Ο Βασίλης Στίγκας είναι Έλληνας πολιτικός, πρόεδρος του κόμματος Σπαρτιάτες. Γεννήθηκε στην Λιβαδειά το 1964 και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Είναι έντονα πολιτικοποιημένος από νεανική ηλικία. Αρχικά εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία, ενώ στην συνέχεια προσχώρησε στην Πολιτική Άνοιξη που είχε ιδρύσει ο Αντώνης Σαμαράς. Γύρω στο 2000 εντάχθηκε στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Μετά την αποχώρηση του από το ΛΑΟΣ, έμεινε πολλά χρόνια χωρίς να συμμετέχει σε κάποιον πολιτικό οργανισμό, μέχρι που την δεκαετία του 2010 προσχώρησε στον Ριζοσπαστικό Εθνικό Συναγερμό.

Το 2017 ίδρυσε το εθνικιστικό πολιτικό κόμμα «Σπαρτιάτες». Τον Μάιο του 2019 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ένωση Κεντρώων λαμβάνοντας 752 ψήφους πανελλαδικά, ενώ τον Ιούλιο του ίδιου έτους ήταν υποψήφιος στη Βοιωτία, πάλι με την Ένωση Κεντρώων στις εθνικές εκλογές, όπου έλαβε 35 ψήφους.

Στις εκλογές του Ιουνίου του 2023 οι «Σπαρτιάτες» έλαβαν μέρος αυτόνομα και είχαν την δημόσια υποστήριξη του Ηλία Κασιδιάρη. Το κόμμα εισήλθε στη Βουλή με ποσοστό 4,8%, εκλέγοντας 12 βουλευτές.

Η δήλωση του Βασίλη Στίγκα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα

«Το βασικό ρητό των Σπαρτιατών είναι “η ισχύς εν τη ενώσει”. Κάτι το οποίο δυστυχώς λείπει σήμερα από τη χώρα μας. Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου, στον δύσκολο αγώνα που κάναμε για τρεις εβδομάδες, να ευχαριστήσω όλους του Έλληνες που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τα εκατοντάδες μέλη μας σε όλη την Ελλάδα που δούλεψαν ακούραστα όλο αυτό το μικρό χρονικό διάστημα για να φτάσουμε σήμερα εδώ και οι Σπαρτιάτες να μπουν στη Βουλή με ένα πολύ καλό ποσοστό, για αρχή τουλάχιστον και θα δούμε στη συνέχεια.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Ηλία Κασιδιάρη. Ήταν το καύσιμο που μας έδωσε την ώθηση για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Θέλω να ενημερώσω τον ελληνικό λαό, ότι θα σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών του και θα φέρουμε νέο ύφος και ήθος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

Οι Σπαρτιάτες και πριν ακόμα γίνουν πολιτικός φορέας, ήταν ένα δίκτυο κοινωνικής δράσης που βοηθούσε τους αδύναμος συμπατριώτες μας που είχαν πιεστεί στα χρόνια του μνημονίου. Το θετικό πρόσημο που κουβαλάμε πάντοτε μαζί μας είναι να είμαστε δίπλα στον Έλληνα, στον άνθρωπο που υποφέρει και δεν μπορεί να βρει το δίκιο του και προσπαθεί καθημερινά να τα φέρει βόλτα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις