ΕΛΛΑΔΑ. Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς εγκρίθηκαν, στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος, οι πέντε υποψηφιότητες για την ηγεσία ενώ οι εκλογές για το νέο αρχηγό θα γίνουν στις 10 Σεπτεμβρίου.

Το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (2/9) και οι σύνεδροι αποχώρησαν, σταδιακά. Ήταν μια διαδικασία εξπρές αφού είναι ένα συνέδριο μονοθεματικό. Αφορούσε την έγκριση και την τυπική έγκριση των υποψηφιοτήτων και τη δυνατότητα στους διεκδικητές της ηγεσίας της αρχηγίας στον ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσουν τις θέσεις και τις απόψεις τους. Ενώπιον 2.100 συνέδρων, οι οποίοι παρακολούθησαν σήμερα είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ξεδίπλωσαν θέσεις και προτάσεις τους οι πέντε υποψήφιοι.

Δύο αλλαγές στη λίστα των 30 υπογραφών για την υποψηφιότητα Κασσελάκη

Για δύο διορθώσεις που υπήρξαν αναφορικά με τη λίστα των 30 υπογραφών που κατέθεσε στην έναρξη ο Στέφανος Κασσελάκης για την υποψηφιότητα του, ενημέρωσε η πρόεδρος του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κατά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνεδριακής διαδικασίας. Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε, στη θέση της Κλειώς Αγγουράκη υπογράφει ο Γιάννης Βουλγαράκης και στη θέση της Γεωργίας Ρανέλα, η ‘Αννα Κωνσταντινίδου.

Στις θέσεις που κατέθεσε η Εφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι ο πρόεδρος που εκλέγεται θα πρέπει να κατέβει στην κοινωνία, εκεί όπου παράγεται, όπως είπε, η πολιτική.

Η κυρία Αχτσιόγλου στήριξε τον συνυποψήφιό της στον κύριο Κασσελάκη και απέναντι, όπως είπε, στα ομοφοβικά παραληρήματα που έχουν εκτοξεύσει εναντίον του «δεν θα βρούμε μόνο τη χλεύη όλων μας», ανέφερε εκείνη, «αλλά και όλους μας απέναντί τους». Εξαπέλυσε επίσης επίθεση η κυρία Αχτσιόγλου σε μιντιακά και σοσιαλμιντιακά, όπως είπε, κέντρα με διασυνδέσεις μέσα στο κόμμα, που έχουν επιχειρήσει να την παρουσιάσουν ως κέντρο διαπλοκής. Την ευχαρίστησε ξεκινώντας την ομιλία του αμέσως μετά ο κ. Κασσελάκης για τη στήριξή της απέναντι στα ομοφοβικά σχόλια τα οποία έχει δεχθεί. «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες», ανέφερε, «δικαιούνται μια ευκαιρία στο δικό τους ελληνικό όνειρο». «Δεξιά απόκλιση», όπως πρόσθεσε, «δεν είμαι εγώ, όπως έχουν αποκαλέσει τη δική μου υποψηφιότητα, αλλά ότι θα κρατήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην εξουσία και τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του κομπάρσου».

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι το κόμμα έχει ανάγκη από ένα τεράστιο κύμα δημοκρατίας και συμμετοχής που θα έχει επάνιδρυτικά χαρακτηριστικά για το κόμμα των μελών. «Για να κερδίσουμε», όπως ανέφερε, «τις εκλογές, δεν πρέπει να στείλουμε σήμα αναδίπλωσης, αλλά να αναβιώσουμε την ταυτότητα του σύγχρονου κόμματος της αριστερής προοδευτικής δημοκρατικής Παράταξης».

Από την πλευρά του, Στέφανος Τζουμάκας άσκησε κριτική για το πώς έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει, όπως ανέφερε, «να λειτουργήσει ως κόμμα της πλειοψηφίας, όχι των εσωκομματικών αντιθέσεων και για να είναι ένα αριστερό κόμμα πρέπει να είναι λαϊκό, ανοιχτό κόμμα σε κάθε πολίτη, ανοιχτό σε κάθε δήμο, σε κάθε νομό, κάθε κλάδο και κάθε περιφέρεια».

Από την πλευρά του έκλεισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ολοκλήρωσε και τον κύκλο των ομιλητών το ζήτημα του τηλεοπτικού ντιμπέιτ. «Η Αριστερά συζητά μέσα στους δικούς μας χώρους», σχολίασε. «Μακριά από τη βαρβαρότητα των μέσων», εξηγώντας για τη θέση του πως η δική του άποψη είναι ότι κανένας από τους τέσσερις υποψηφίους δεν είναι αντίπαλος. Τόνισε δε, κλείνοντας την ομιλία του «Μήπως», όπως είπε, «πρέπει από Δευτέρα να προετοιμάσουμε το πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας με μια δουλειά μυρμηγκιού από τον καθένα από εμάς».

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος γύρος για την εκλογή προέδρου. Μέχρι εκείνη τη μέρα μπορούν να εγγράφονται προκειμένου να ψηφίσουν ως μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ όσοι το επιθυμούν. Το Μητρώο Μελών κλείνει την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις