ΕΛΛΑΔΑ. «Θέλω καταρχάς να συγχαρώ όλους περιφερειάρχες και τους δημάρχους που εξελέγησαν την δεύτερη Κυριακή των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και να τους διαβεβαιώσω ότι είναι χρέος της κυβέρνησης να συνεργαστεί μαζί τους, όπως είχα πει και την προηγούμενη Κυριακή» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχουμε στηρίξει ουσιαστικά την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού και προσμένουμε σε μία γόνιμη και παραγωγική συνεργασία με όλους τους εκλεγμένους», συνέχισε.

«Σίγουρα δεν ήταν μία ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία. Θέλω να θυμίσω όμως ότι τα πολιτικά συμπεράσματα ως προς την κατανομή των δυνάμεων των κομμάτων, βγήκαν την πρώτη Κυριακή. Είναι σαφές ότι υπήρξε μία αντισυσπείρωση πολλών δυνάμεων απέναντι σε υποψήφιους της νέας Δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Να επισημάνω την ιδιαίτερα χαμηλή συμμετοχή, κάτι το οποίο πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Από κει και πέρα ως προς τα πολιτικά μηνύματα ένα θα πω μόνο: Η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γη, να λαμβάνει τα πολιτικά μηνύματα ανα πάσα στιγμή και να αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις για να βελτιώνει την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, με έμφαση την μεταρρυθμιστική μας ατζέντα, στο πολιτικό πρόταγμα. Εξάλλου για όσους επιθυμούν να πανηγυρίσουν βγάζοντας ενδεχομένως συμπεράσματα που δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές πολιτικές ισορροπίες, να θυμίσω ότι είχαμε εθνικές εκλογές πριν από τρεις μήνες στις οποίες καταγράφηκε με απόλυτη σαφήνεια η δύναμη των κομμάτων. Εύχομαι και πάλι καλή αρχή σε όλους τους νέους εκλεγμένους τοπικούς άρχοντες».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις