ΕΛΛΑΔΑ. Νέα μέτρα με τη μορφή Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοίνωσε και επίσημα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μπορούμε να διαθέσουμε επιπλέον 350 εκατ. ευρώ σε παρεμβάσεις για να στηρίξουμε τους αδύναμους συμπολίτες μας», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Το επίδομα αυτό θα δοθεί τον Δεκέμβριο εν όψει Χριστουγέννων, στοχευμένα στα νοικοκυριά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ειδικότερα ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι του νέου επιδόματος Χριστουγέννων, παραπέμποντας σε αναλυτικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι θα δουν σημαντική αύξηση οι δικαιούχοι του επιδόματος τέκνου του ΟΠΕΚΑ. Ανέφερε ενδεικτικά ότι ένα ζευγάρι με δύο τέκνα με χαμηλά εισοδήματα θα λάμβανε 140 ευρώ και τώρα α πάρει το Δεκέμβριο 350 ευρώ. «Θα αυξήσουμε κατά 150% όλα τα επιδόματα τέκνων του ΟΠΕΚΑ», σημείωσε.

«Θα ενισχύσουμε τους συμπολίτες μας με αναπηρία», δήλωσε επίσης ο πρωθυπουργός. Ανακοίνωσε 200 ευρώ επίδομα ως έκτακτη στήριξη.

«Θα στηρίξουμε και πάλι τους συμπολίτες μας που παίρνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Είναι κατά τεκμήριο οι πιο αδύναμοι. Θα λάβουν και αυτοί μία έκτακτη ενίσχυση» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Και τέλος θα ενισχύσουμε και τους χαμηλοσυνταξιούχους που δεν είχαν προσωπική διαφορά. Διότι ήδη έχει ανακοινωθεί η στήριξη για αυτούς που είχα προσωπική διαφορά. Έχουμε τη δυνατότητα να τους δώσουμε 150 ευρώ παραπάνω και η ενίσχυση θα αφορά και τους ανασφάλιστους υπερήλικες», ανακοίνωσε επίσης ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις