ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Ο Αλέξης Χαρίτσης είναι Έλληνας πολιτικός και ανεξάρτητος βουλευτής, εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει διατελέσει υπουργός Εσωτερικών, αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, καθώς και υφυπουργός Οικονομίας. Είναι ένα από τα πρόσωπα που ασκούν κριτική και διαφοροποιούνται από τις τελευταίες εξελίξεις στην κεντροαριστέρα, όταν αυτές φέρουν την υπογραφή του Στέφανου Κασσελάκη.

Ποιος είναι ο Αλέξης Χαρίτσης

Γεννήθηκε το 1977 στην Καλαμάτα. Σπούδασε στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, με ειδίκευση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Οργανώθηκε από τα φοιτητικά του χρόνια στην Αριστερά και στον Συνασπισμό και μετέπειτα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις εκλογές του 2012 και του Σεπτεμβρίου του 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και ένας εκ των συμμετεχόντων στην Κίνηση των 53+. Επίσης, έχει διατελέσει συντονιστής του τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα διετέλεσε γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Στη δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα ήταν υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ. Μετά τον ανασχηματισμό της 5ης Νοεμβρίου του 2016 ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης. Μετά τον ανασχηματισμό της 29ης Αυγούστου 2018 ορίστηκε υπουργός Εσωτερικών, θέση την οποία διατήρησε μέχρι τις 13 Ιουνίου του 2019.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και εξελέγη με 16.279 ψήφους. Στις 16 Ιουλίου 2019 ορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και παρέμεινε στη θέση μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020.

Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2023 ανανέωσε τη βουλευτική του θητεία.

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ (κόμμα Κασσελάκη όπως το λέει) διαφωνώντας με την θρασύτητα και χυδαιότητα του προέδρου και υπογραμμίζει την διπλή ευθύνη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, να ασκήσουν αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη και με συνένωση δυνάμεων να καταθέσουν μια εναλλακτική αριστερή πρόταση για διέξοδο από τα αδιέξοδα που έχει οδηγηθεί η χώρα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις