ΣΠΑΡΤΗ. Σε μια κομβική στιγμή για την προοπτική της κατασκευής του Νέου Μουσείου της Σπάρτης, η οποία σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, «βρίσκεται στην τελική ευθεία» μετά την έγκριση της οριστικής Μελέτης του, ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης κατέθεσε σήμερα νέα κοινοβουλευτική Ερώτηση προς την υπουργό Λίνα Μενδώνη, με την οποία ζητεί να ενημερωθεί για:

  • Το σχήμα χρηματοδότησης που θα ενταχθεί το έργο.
  • Το χρόνο που απαιτείται για να ενταχθεί σε αυτό .
  • Αν συμβαδίζουν οι χρόνοι ένταξης του έργου με τους χρόνους που απαιτούνται για την εκπόνηση της Μελέτης Εφαρμογής και των τευχών δημοπράτησης.
  • (και φυσικά) ΠΟΤΕ προβλέπεται να ολοκληρωθεί το έργο.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης :

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ: Την Υπουργό Πολιτισμού

ΘΕΜΑ: Χρονοδιάγραμμα κατασκευής του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης

«Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Πολιτισμού, στις 9.11.23 (https://www.culture.gov.gr/el/Information/SitePages/view.aspx?nID=4772 ), βρίσκεται στην «τελική ευθεία το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης στο κτήριο- μνημείο ΧΥΜΟΦΙΞ».

Με αφορμή αυτή τη δημόσια ανακοίνωση, που αναφέρεται στην έγκριση της οριστικής μελέτης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα και

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ.υπουργός Πολιτισμού :

1.Υπάρχει προγραμματισμός για την ένταξη του έργου σε κάποιο σχήμα χρηματοδότησης και ποιό;

2.Αν ναι, ποιο είναι το χρονικό περιθώριο ένταξης του έργου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης;

3.Συμβαδίζει αυτό το χρονικό περιθώριο, εφόσον υπάρχει, με τον απαιτούμενο χρόνο εκπόνησης της Μελέτης εφαρμογής και των τευχών δημοπράτησης;

4.Ποιός είναι ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου;»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις