ΕΛΛΑΔΑ. Ψηφίσθηκε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, μετά από διήμερη συζήτηση, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Αναμόρφωση επαγγελματικής ασφάλισης, εξορθολογισμός ασφαλιστικής νομοθεσίας, συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, σύστημα διορισμού και προσλήψεων των εκπαιδευτικών της δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης και λοιπές διατάξεις».

Στην ομιλία του, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός υποστήριξε πως «το σχέδιο νόμου εισάγει σημαντικές ρυθμίσεις για τη συνταξιοδότηση ασφαλισμένων με οφειλές και την απασχόληση συνταξιούχων». Ο βουλευτής Λακωνίας κατέδειξε το διττό στόχο των ρυθμίσεων: Αναμόρφωση του πλαισίου της επαγγελματικής ασφάλισης για να προωθηθεί η αποταμίευση και να ενισχυθεί το εισόδημα των συνταξιούχων και εξορθολογισμός της ασφαλιστικής νομοθεσίας και της αντιμετώπισης ζητημάτων κοινωνικοασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, εστίασε στην πολυσυζητημένη τροπολογία, που περιέχει τη δυνατότητα χορήγησης άδειας διαμονής για εργασία σε πολίτες τρίτων χωρών. «Πιστεύω, πως συμβάλλαμε στην εξεύρεση βιώσιμης λύσης, η οποία έρχεται να διευκολύνει και την αγροτική κοινότητα της Λακωνίας. Θυμίζω τη συνάντησή μου με τον κο Δημήτρη Καιρίδη στις αρχές του φθινοπώρου, καθώς και την κατάθεση Ερώτησης και Επίκαιρης Ερώτησης, η οποία συζητήθηκε στις 6/11/2023» τόνισε ο Νεοκλής Κρητικός, επισημαίνοντας πως «το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου κατέληξε σε μια ουσιαστική λύση στο πρόβλημα που απασχολεί φυσικά και τον κατεξοχήν αγροκτηνοτροφικό νομό μας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις