ΝΕΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ. Προσβάσιμος για τους επισκέπτες είναι πλέον ο χώρος του Μεσαιωνικού Κάστρου της Νέας Επιδαύρου, μετά την ολοκλήρωση του κύριου όγκου των εργασιών αποκατάστασης του μνημείου, οι οποίες κράτησαν πάνω από δύο χρόνια.

Χτισμένο στην κορυφή μιας μακρόστενης βραχώδους έκτασης, μήκους 120 μέτρων, πλάτους 15-20 μέτρων και ύψους 80 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, το Κάστρο της Πιάδας, όπως ονομαζόταν παλιά η Νέα Επίδαυρος, αποτελούσε ένα φυσικό οχυρωματικό έργο, καθώς από τη βόρεια και ανατολική πλευρά συνορεύει με το φαράγγι του Βόθυλα, πολύ δυσπρόσιτη περιοχή, ενώ στη νότια και δυτική πλευρά αναρτήθηκε τείχος από πελεκητή πέτρα, πάχους περίπου ενός μέτρου στη βάση του.

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία θα επισκεφθεί τη Νέα Επίδαυρο, με την ευκαιρία των εκδηλώσεων που γίνονται υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, κάθε χρόνο, στο ιστορικό αυτό χωριό της Αργολίδας, όπου πραγματοποιήθηκε το 1821 η πρώτη Εθνοσυνέλευση του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις