ΠΕΡΟΥ. Σε ολοένα και πιο περίεργες τακτικές για να καταπολεμήσει τους εμπόρους ναρκωτικών καταφεύγει η αστυνομία στο Περού.

Φορώντας μια ολόσωμη στολή αρκούδου, ένας τολμηρός αξιωματικός από την Policia Nacional του Περού περπάτησε στο διαμέρισμα μιας γυναίκας που πιστεύεται ότι είναι έμπορος ναρκωτικών στη Λίμα.

Κρατώντας ένα μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς και ένα κουτί σοκολατάκια για του Αγίου Βαλεντίνου, ο αξιωματικός κατάφερε να πείσει τη γυναίκα να κατέβει από το μπαλκόνι και να βγει στον δρόμο.

Δεν ήταν σαφές αν η αστυνομία διέθετε πληροφορίες ότι η ύποπτη γυναίκα περίμενε κάποια έκπληξη για του Αγίου Βαλεντίνου από άλλον άνδρα ή αν απλώς της κίνησε το ενδιαφέρον η περίεργη επίδειξη στοργής.

Το κόλπο έπιασε με τη γυναίκα να συνειδητοποιεί αργότερα τη σοβαρότητα του λάθους της, αφού ο αξιωματικός την έριξε στο έδαφος και της πέρασε χειροπέδες.

Ενώ ο αρκούδος αστυνομικός συνόδευε την ύποπτο μακριά από το σημείο, οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμά της αναζητώντας τα ναρκωτικά.

Ο αγώνας της αστυνομίας

Από την έρευνα που διενεργήθηκε εντοπίστηκε μια στοίβα ναρκωτικών που ήταν κρυμμένη κάτω από ένα στρώμα. Βρήκαν και μια δεύτερη κρυψώνα για ναρκωτικά κάτω από ένα κάλυμμα αποχέτευσης ακριβώς έξω από το σπίτι.

Οι αρχές συνέλαβαν μία ακόμα γυναίκα που μεταφέρθηκε για ανάκριση.

Σύμφωνα με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC), το Περού παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς κοκαΐνης στον κόσμο, τροφοδοτώντας μια παγκόσμια αγορά αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως και αφήνοντας τις περουβιανές υπηρεσίες επιβολής του νόμου να αγωνίζονται να αντεπιτεθούν.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις