ΚΑΡΔΙΤΣΑ. Το Ανθηρό Αργιθέας, είναι ένα ορεινό χωριό με πλούσια ιστορία και φυσική ομορφιά. Ας δούμε μερικά από τα βασικά:

Γεωγραφία:
Βρίσκεται στην καρδιά των Θεσσαλικών Αγράφων, χτισμένο σε υψόμετρο 990 μέτρων. Είναι η έδρα του Δήμου Αργιθέας, ο οποίος αποτελείται από 20 χωριά. Κοντινότερες πόλεις είναι η Καρδίτσα (60 χιλιόμετρα) και τα Τρίκαλα (70 χιλιόμετρα). Περιβάλλεται από πυκνά δάση ελάτης, πλατάνου και βελανιδιάς, καθώς και από ψηλές κορυφές, όπως ο Προφήτης Ηλίας (1.775 μ.).

Ιστορία:
Η παλιά ονομασία του χωριού ήταν Μπουκοβίτσα, η οποία προέρχεται από τα σλαβικά "μπουκ" (οξιά) και "βίτσα" (κλαδί). Έχει μακρά ιστορία, με μαρτυρίες κατοίκησης από την αρχαιότητα. Σημαντικό μνημείο είναι το Μοναστήρι της Κοίμησης της Θεοτόκου, χτισμένο το 1600. Το χωριό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821.

Πληθυσμός:
Ο μόνιμος πληθυσμός του Ανθηρού είναι περίπου 167 κάτοικοι (2011). Το καλοκαίρι ο πληθυσμός αυξάνεται σημαντικά, καθώς πολλοί απόδημοι επιστρέφουν στο χωριό.

Δραστηριότητες:
Το Ανθηρό αποτελεί ιδανικό προορισμό για πεζοπορία, ορειβασία και ποδηλασία. Διαθέτει παραδοσιακούς ξενώνες και ταβέρνες. Κοντά στο χωριό υπάρχουν πολλά αξιοθέατα, το Μουσείο Αργιθέας και η λίμνη Στεφανιάδας.

Ενδιαφέροντα στοιχεία:
Το Ανθηρό φημίζεται για τα τυριά και τα γαλακτοκομικά του προϊόντα. Κάθε χρόνο διοργανώνεται το Φεστιβάλ Αργιθέας, με παραδοσιακές μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις. Το χωριό έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός.

Βίντεο: Greek Village Life

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις