ΤΑΪΛΑΝΔΗ. Σε μια εξαιρετική τροπή των γεγονότων που θυμίζει σκηνή βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας, η τουριστική πόλη Lopburi της Ταϊλάνδης έχει κατακλυστεί από ένα τεράστιο σμήνος πιθήκων, προκαλώντας χάος και τρόμο στους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Το Lopburi, γνωστό για τα ιστορικά του μνημεία και παλαιότερα ως γραφικός προορισμός, έχει πλέον αποκτήσει φήμη για κυκλοφοριακό κομφούζιο ασυνήθιστου είδους. Τα πρωτεύοντα θηλαστικά έχουν βγει στους δρόμους σε τέτοιους αριθμούς που έχουν ουσιαστικά σταματήσει την κυκλοφορία, τρέχοντας στους δρόμους και πηδώντας πάνω από τα οχήματα, αφήνοντας τους οδηγούς άναυδους.

Η κατάσταση έχει κλιμακωθεί τους τελευταίους μήνες, με τον πληθυσμό των πρωτευόντων της πόλης να γίνεται όλο και πιο τολμηρός. Οι αναφορές αναφέρουν ότι αυτές οι πίθηκοι όχι μόνο κλέβουν τρόφιμα από τα καταστήματα και τους τουρίστες, αλλά έχουν επίσης αρχίσει να βανδαλίζουν περιουσίες και να προκαλούν σωματικές βλάβες σε ανθρώπους μέσω μιας σειράς βίαιων συναντήσεων.

Ο πληθυσμός των πιθήκων του Lopburi είναι εντυπωσιακός, με εκτιμήσεις που δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερες από 10.000 μαϊμούδες στην επαρχία, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 2.200 μόνο στην περιοχή της παλιάς πόλης.

Η άνευ προηγουμένου κατάληψη του Lopburi από τους πιθήκους εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση της άγριας ζωής και τη συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων στις αστικές περιοχές.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις